Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι στο Μαρμάρι για τα αιολικά πάρκα - Τι αποφασίστηκε

Xθές Τετάρτη 06/02/2019 στο χώρο του Δημαρχείου Μαρμαρίου, έλαβε χώρα η συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Μαρμαρίου, παρουσία των δημοτικών Συμβούλων Θανάση Ζαφείρη και Ευδοξίας Ξυπόλητου, του τοπικού Πρόεδρου Νίκου Τσαλιαγκού, του τοπικού συμβούλου Κων/νου Ζωγράφου, των υποψηφίων δημάρχων Ζαχαρία Χατζηνικολή και Δημήτρη Παρασκευά, καθώς επίσης και πολιτών του τόπου μας.

Όπως ενημερώνουν οι Ενεργοί Πολίτες Μαρμαρίου βασικό θέμα ήταν ή λήψη αποφάσεων για την συνέχεια του αγώνα κατά των Αιολικών που θα εγκατασταθούν στην περιοχή.

Εν τάχει αποφασίστηκε:

Α. Η καταγγελία στις αρμόδιες αρχές για παρατυπία στην πολεοδομική άδεια του υπό κατασκευή πάρκου (απουσιάζει το ακριβές γεωγραφικό στίγμα των ορίων του πάρκου)

Β. Η μελέτη του τοπογραφικού του πάρκου ώστε να διαπιστωθεί ότι τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις από μόνιμες κατοικίες και τουριστικές επιχειρήσεις και η προσφυγή στα δικαστήρια σε περίπτωση που διαπιστωθούν παραβάσεις. Η προσφυγή θα πρέπει να γίνει από όσους έχουν έννομο συμφέρον (ιδιοκτήτες κατοικιών και τουριστικών επιχειρήσεων). Οι δημοτικοί σύμβουλοι υποσχέθηκαν να θέσουν ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο την οικονομική στήριξη για αυτές τις ενέργειας.

Γ. Ψήφισμα Διαμαρτυρίας

Δ. Κάλεσμα των πολιτών για ακτιβιστική παρέμβαση στον χώρο εργασιών εντός της επόμενης εβδομάδας




Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.