Κάποιες σκέψεις μετά τα όσα έγιναν με τις μουριές

Με την ευκαιρία της προσπάθειας του ΣΠΠΕΝΚ να σώσει τις εναπομείνασες μουριές στην οδό Κότσικα της Καρύστου, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις. Παρατηρώ ότι είναι λίγοι οι πολίτες Δήμου Καρύστου, που βλέπουν αυτήν την πανέμορφη περιοχή, σαν σπίτι τους.

Βασιλική Βαρελά
 
Σπίτι δεν είναι μόνο η γειτονιά μας και το σπίτι μας. Σπίτι είναι και η ευρύτερη περιοχή της πόλης που περπατάμε. Σηκώστε τα μάτια σας προς το βουνό, την Οχη, και αυτή σπίτι σας είναι όπως και η θάλασσα στην άλλη κατεύθυνση. Και πρέπει να νοιαζόμαστε για το σπίτι μας να το κρατάμε καθαρό και όμορφο.

Μιλήστε λοιπόν, δείξτε ενδιαφέρον, μη φοβάστε να διαμαρτυρηθείτε, μην περιμένετε από μερικούς ανθρώπους που έτυχε να διοικούν το Δήμο, να λύσουν όλα τα προβλήματα. Βοηθήστε τους αιρετούς να βρουν το δρόμο τους, αν τον έχασαν μέσα στα δύσβατα μονοπάτια των μικροσυμφερόντων , φταίμε και μεις. Γιατί εμείς τους κάναμε έτσι.

Είναι η αντανάκλαση της δικής μας αδιαφορίας, του ωχαδελφισμου, της προώθησης των δικών μας μικροσυμφερόντων. Κσι τελικά εμείς τους ανεβάσαμε πιο ψηλά από ότι έπρεπε και καλλιεργήσαμε την υποβόσκουσα σε όλους τους ανθρώπους, υπεροψία και τον αυταρχισμό.

Οχι λοιπόν τα παράπονα στο Δήμαρχο, δεν είναι κανένας Θεός να λύνει όλα τα προβλήματα και ας λέει ότι την "πάει καλά τη βάρκα". Πρέπει όλοι να κάνουμε κουπί για να μην χάσει η βάρκα τον δρόμο της μέσα στην ομίχλη και την αντάρα της θάλασσας....


* Φωτογραφία από Δημητρης Σιδερης

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.