Ενδοκυκλαδικό: Με τέτοιες ερωτήσεις δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις...

Νωρίτερα σήμερα το ikarystos.gr δημοσίευσε το δελτίο τύπου της βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ στο νομό Ευβοίας, κ. Κατερίνας Καζάνη «σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Δήμου Καρύστου».

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο από τη δεύτερη γραμμή και μετά αρχίζουν τα περίεργα. Ενώ έχει ξεσηκωθεί όλο η Κάρυστος για όσα έχουν συμβεί με το ενδοκυκλαδικό το τελευταίο διάστημα και απέναντι σε κάθε γεωγραφική και οικονομική λογική, η κ. Καζάνη κάνει λόγο για προφανή ανάγκη αύξησης των δρομολογίων από Μαρμάρι, ειδικά καθώς οδεύουμε προς την τουριστική περίοδο. Άραγε έχει δει κανένα βίντεο από αφιξο-αναχώρηση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ; Κι έπειτα προεξοφλεί ότι αυτή η προσωρινή κατάσταση θα μονιμοποιηθεί, παραμερίζοντας πως το κανονικό λιμάνι προσέγγισης του δρομολογίου είναι η Κάρυστος.

Στη συνέχεια ρωτά τον υπουργό Ναυτιλίας τι προτίθεται να κάνει για να ενισχυθεί η θαλάσσια διασύνδεση του Δήμου Καρύστου με νέες ακτοπλοϊκές γραμμές προς και από την Ραφήνα και τις Κυκλάδες, τι μέτρα σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο ώστε να ενισχυθεί το λιμάνι της Καρύστου και πότε προβλέπεται να λάβει χώρα η εγκεκριμένη βυθομέτρηση του λιμένα.

Εν ολίγοις και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Στο ίδιο...καζάνι όλα.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τη μια ζητά να ενισχυθεί μια γραμμή που είναι προσωρινή απέναντι σε κάθε λογική και από την άλλη σύνδεση και της Καρύστου με τις Κυκλάδες.

Ποια λογική έχει αυτό; Με το ίδιο σκεπτικό, γιατί να μη γίνεται δρομολόγιο κι από τα Νέα Στύρα, τον Αλμυροπόταμο ή ακόμη και το Αλιβέρι για τα νησιά;

Ποιος θα παίρνει το πλοίο από το Μαρμάρι όταν θα μπορεί να το πάρει από την Κάρυστο, όπως έκανε όλα τα τελευταία χρόνια, πληρώνοντας λιγότερο και ταξιδεύοντας γρηγορότερα; Ποιος για να πάει ένα βήμα μπροστά θα κάνει πρώτα δύο πίσω; Κάπως έτσι οι Καρυστινοί δεν έχασαν κάποτε μέσα σε λίγο καιρό το ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ γιατί προτίμησαν να το παίρνουν από το Μαρμάρι; Και τώρα βλέπουν πόσο λάθος έκαναν...

Αλλά ακόμη κι αν εξακολουθήσει αυτή η παράδοξη κατάσταση, ποιος θα παίρνει ένα πλοίο που χρειάζεται δύο ώρες και είκοσι λεπτά μόνο για να πάει στην Ανδρο [δε συζητάμε για Τήνο ή Σύρο] όταν από Ραφήνα με μεγαλύτερα, πιο άνετα και ταχύτερα πλοία θέλει ένα δίωρο;

Θα πει κανείς, μα είναι φτηνότερα. Τότε με το σκεπτικό αυτό μπορούμε να πάμε στην Ανδρο και την Τήνο κολυμπώντας για να μην πληρώσουμε τίποτε. Κάποτε θα φτάσουμε. Το κόστος φυσικά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο αλλά όχι απέναντι σε κάθε λογική.

Σε κάθε περίπτωση είναι απογοητευτικό την στιγμή που πάνω από 1.500 Καρυστινοί έχουν ήδη υπογράψει το αίτημα για την ακτοπλοΐα να τυγχάνουν τέτοιας αντιμετώπισης.

Άραγε η ερώτηση ήταν μια αυθόρμητη πρωτοβουλία της κ. Καζάνη ή όχι; Ποιος την ενημέρωσε για το πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τους τελευταίους 2 1/2 μήνες και τις ενέργειες που έχουν γίνει;

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.