ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΙΟΛΙΚΑ! Ενωμένοι σε όλα τα επίπεδα οι Καρυστινοί για να γλυτώσουν την περιοχή από Λιβαδάκι έως Λυκόρεμα

Εξώδικη διαμαρτυρία κατατέθηκε Τρίτη από τον Δήμο Καρύστου κατά της εταιρίας «Αίολος Ευβοίας ενεργειακή ΑΕ» και χθες ακολούθησε κατάθεση από πλευράς του Δήμου ασφαλιστικών μέτρων κατά της εγκατάστασης και λειτουργίας ενός μετρητικού ιστού για τη μέτρηση ανεμολογικών δεδομένων στη θέση «Κούρμαλη» του Δήμου Καρύστου, όπως ενημέρωσε με σχετική του ανάρτηση ο Δήμαρχος Λευτέρης Ραβιόλος.

ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!, γράφει σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της Δύναμης Ελπίδας κ. Σφυρίδης:

Μετά από συνεχόμενες κινητοποιήσεις του κόσμου χτες και προχτές, καταφέραμε να αποτρέψουμε την εγκατάσταση ανεμολογικού ιστού για τα αιολικά που θέλουν να εγκαταστήσουν στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδάκι έως Λυκόρεμα. 

Παρότι προσπάθησαν να μας αιφνιδιάσουν την πρώτη μέρα, η κινητοποίηση του κόσμου ήταν άμεση. Μέσα σε δυο ώρες μαζεύτηκαν αρκετοί πολίτες και καταφέραμε να διακόψουμε τις εργασίες. 

Την δεύτερη μέρα δεν κατάφεραν καν να ανέβουν στο βουνό.  Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πιο μεγάλη!
Ευχαριστώ όλους τους πολίτες και φορείς της περιοχής μας που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, την αντιδήμαρχο κα Κανέλλου Μαρία, τους αντιδημάρχους κ Διγαλέτο Κώστα και κ Οικονόμου Γιώργο,  τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ Πολυχρονίου Πολυχρόνη, τους Δημοτικούς Συμβούλους κα Τούρλα Γεωργία, κα Γάσπαρη Άντα, κ Παρασκευά Δημήτρη, τον πρόεδρο του Μαρμαρίου κ Τσαλιαγκό Νίκο, τους τοπικούς Συμβούλους Καρύστου κ Αλεξανδρή Βαγγέλη, κα Παπαμιχαήλ Ιωάννα, κα Κορδώνη Ρούλα. 

Εκτός των νομικών διαδικασιών που προχωρούν, όλοι μαζί χωρίς εγωισμούς και πολιτικές αντιπαλότητες, αν χρειαστεί να κατέβουμε σε κινητοποιήσεις θα πρέπει να είμαστε ακόμα πιο πολλοί για να ανατρέψουμε αυτό το καταστροφικό έργο για την περιοχή μας!!! 

Είμαστε σε επιφυλακή!!!

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Παρασκευάς αναφέρει σε ανάρτησή του:

Για δεύτερη μέρα δεν προχώρησαν οι εργασίες εγκατάστασης του ανεμολογικού ιστού που αποτελεί το πρώτο βήμα για την εγκατάσταση αιολικού πάρκου σε Λυκορεμα και Λιβαδάκι.
Κάτω από την αποφασιστική παρουσία των κατοίκων της Καρύστου και του Μαρμαρίου, εκπροσώπων φορέων, δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων και παρά την παρέμβαση των αστυνομικών αρχών αποτράπηκε η εγκατάσταση του ιστού.
Το επόμενο διάστημα απαιτείται εγρήγορση και επαγρύπνηση ώστε να μη συνεχιστούν οι εργασίες.
Φτάνει πια! Όχι αλλά αιολικά στην Καρυστία!
 
Η γνωστή συνδημότισσα και διαχειρίστρια του ιστολογίου karystinizoikaiparadosi.blogspot.com έχει ανεβάσει το ιστορικό των τελευταίων εξελίξεων ενώ με συνεχείς αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα μεταφέρει την εικόνα από την περιοχή.


Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.