Ερώτηση στον Υπουργό Ναυτιλίας κατέθεσε η βουλευτής Κατερίνα Καζάνη για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρύστου

Άμεση η ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Δήμου Καρύστου με την υπόλοιπη Επικράτεια - Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Κατερίνα Καζάνη»

Η Βουλευτής κατέθεσε ερώτηση απευθυνόμενη στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Δήμου Καρύστου. 

Η κα Καζάνη αναφέρθηκε στα μόλις δυο καθημερινά δρομολόγια της γραμμής Μαρμαρίου-Ραφήνας και στην ανάγκη αύξησης τους, καθώς και στην ανάγκη καλύτερου και έγκαιρου προγραμματισμού τους. Εξάλλου, όπως η Βουλευτής υπενθύμισε, το Μαρμάρι είναι πύλη εισόδου για τους τουρίστες που φθάνουν στην Αττική μέσω του Πειραιά και του «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σχετικά με την ακτοπλοϊκή γραμμή Μαρμάρι-Άνδρος-Τήνος-Σύρος, η κα Καζάνη έθεσε το πρόβλημα των μόλις δυο δρομολογίων ανά εβδομάδα, και την προφανή ανάγκη για αύξησή τους, ειδικά καθώς οδεύουμε προς την τουριστική περίοδο. 

Ως προς το λιμάνι της Καρύστου, η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της παρουσίας του στον ακτοπλοϊκό χάρτη της περιοχής, μέσω της διενέργειας κατάλληλων εργασιών και υποδομών, όπως την βυθομέτρηση του λιμένα.

Η κα Καζάνη ερωτά τον Υπουργό:

1.    Τι προτίθεται να κάνει για να ενισχυθεί η θαλάσσια διασύνδεση του Δήμου Καρύστου με νέες ακτοπλοϊκές γραμμές, ειδικά προς και από την Ραφήνα και τις Κυκλάδες;

2.    Τι σκοπεύει το Υπουργείο να κάνει ώστε να βελτιωθούν οι υπάρχουσες γραμμές ως προς την πυκνότητα δρομολογίων;

3.    Σε τι μέτρα σκοπεύει το Υπουργείο να προβεί ώστε να ενισχυθεί το λιμάνι της Καρύστου; Πότε προβλέπεται να λάβει χώρα η εγκεκριμένη βυθομέτρηση του λιμένα;

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.