Παραχώρηση εγκαταλελειμμένων γεωργικών εκτάσεων σε ανέργους - Να τι θα μπορούσε να γίνει στη Νότια Εύβοια

Η παραχώρηση εκτάσεων σε ανέργους που ανήκουν σε Δήμο ή ακόμη και εγκαταλελειμμένων γεωργικών εκτάσεων που ανήκουν σε ιδιώτες, θα μπορούσε να είναι μια καλή λύση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει και στην ορεινή Καρυστία, με τα κατάλληλα κίνητρα όπως η ενοικίαση αυτών των εκτάσεων από το Κράτος και η παραχώρηση τους σε ανέργους για βιολογικές καλλιέργειες βοτάνων η άλλων καλλιεργειών.

Βασιλική Βαρελά

Θα μπορούσε έτσι να δοθεί δουλειά στους νέους της περιοχής, που εγκαταλειπουν την πόλη συνεχώς σε αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης αλλού. Στην κοιλάδα των Ρουκλιων π.χ. υπάρχουν ένα σωρό οπωροφορα δέντρα, τα οποία έχουν εγκαταλειφθει αφού οι κάτοικοι έχουν φύγει. Στην κοιλάδα των Λενωσαιων λίγο πριν την ανάβαση του μονοπατιού του Δημοσαρη, υπάρχουν πάρα πολλές μανταρινιές, λόγω του μικροκλιματος της περιοχής και ούτω καθεξής.

Θα μπορούσαν πολλά να γίνουν... Αν υπήρχε "φαντασία στην εξουσία" και όρεξη για δουλειά από Δήμο και Δημοτες. Α ξέχασα όμως, οι Καβοντοριτες θα ζήσουν από τα αιολικα πάρκα! Ναι με αέρα κοπανιστό υποθέτω.

Διαβάστε ενδεικτικά τι συμβαίνει στο Δήμο Ιωαννιτών (Αποσπασμα από το Παραχωρείται σε άνεργους ανεκμετάλλευτη αγροτική γη για να καλλιεργήσουν αρωματικά-θεραπευτικά φυτά στο (enallaktikos.gr):

"Παραχωρείται σε άνεργους ανεκμετάλλευτη αγροτική γη για να καλλιεργήσουν αρωματικά-θεραπευτικά φυτά. Νέες θέσεις εργασίας από την εκμετάλλευση του αναξιοποίητου πλούτου των εγκαταλειμμένων γεωργικών εκτάσεων, που ανήκουν στον Δήμο Ιωαννιτών, αλλά και γενικότερα, η ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής, είναι οι στόχοι του εγχειρήματος της δημοτική αρχής να συνεργαστεί με τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας «Εύξεινη Πόλη». "

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.