Συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων και πολιτών στο εργοτάξιο του Μπούρου - Εκλήθη και η ΕΛΑΣ

«Σήμερα το μεσημέρι, μέλη των ΣΠΠΕΝΚ-ΑΜΑΚ, της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΦΟΡΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ, του τοπικού ΚΚΕ, της ΛΑΕ, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παπαλυμπέρης και κάτοικοι συγκεντρώθηκαν, στην είσοδο του εργοταξίου της ΕNEL στον Μπούρο, σε μια ειρηνική διαμαρτυρία –παρέμβαση για τις εκεί παράνομες εργασίες», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΑΜΑΚ.

Όπως σημειώνεται, εκλήθη η Αστυνομία όπου έλεγξε κάποια βαρέα οχήματα που βρίσκονταν σε εργασίες, και ενημέρωσε ότι για όλα τα θέματα των αδειών εγκατάστασης, απόθεσης, κυκλοφορίας, σήμανσης, κτλ, για τον συγκεκριμένο χώρο, έχει ζητήσει να ενημερωθεί απ την αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ευβοίας για το τι ακριβώς άδειες απαιτείται να έχουν, μιας και οι ίδιοι δεν μπορούν να γνωρίζουν.

Ωστόσο όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο υπεύθυνος δεν εμφανίστηκε ποτέ, παρόλο που αναζητήθηκε καθώς είναι υποχρεωμένη η ENEL να δώσει τουλάχιστον τη Μελέτη Περιβάλλοντος στην αστυνομία. Ενώ μετά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων είναι απαραίτητη η αδειοδότηση ΤΕΠΕΜ, για αποθεσιοθαλάμους κλπ., για εργασίες δηλαδή που δεν αναφέρονται στην Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων και που αδειοδοτούνται μετά από αυτήν.

Όπως ενημερώνει το ΑΜΑΚ για κάθε ενδιαφερόμενο ο νόμος είναι αυτός:
Νόμος 4014/2011
Άρθρο 7, παρ.2 και 3 αφορά τις ΤΕΠΕΜ.
https://www.e-nomothesia.gr/…/periballonti…/n-4014-2011.html



Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.