Τυφώνας στην Παξιμάδα Καρύστου - Στα 124 χλμ οι μέγιστες ριπές ανέμου

ikarystos.gr - Και σήμερα η νησίδα της Παξιμάδας διατηρεί την πρωτιά στη δύναμη του ανέμου με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθήνων να καταγράφει μέγιστες ριπές στα 124 χλμ την ώρα, που σημαίνει ότι όπως και χθες έχουμε τυφώνα. Το Σάββατο με 142 χλμ είχαμε δύναμη ανέμου 13 μποφόρ και σήμερα 12.

Η κλίμακα Μποφόρ είναι ένας εμπειρικός τρόπος μέτρησης της έντασης των ανέμων, που βασίζεται στην παρατήρηση των αποτελεσμάτων του ανέμου στη στεριά ή τη θάλασσα. Το πλήρες επίσημο όνομά της είναι Beaufort Wind Force Scale = Kλίμακα (Έντασης Ανέμου) Μποφόρ. 

Η κλίμακα επινοήθηκε το 1806 από τον Ιρλανδό Ναύαρχο και υδρογράφο Φράνσις Μποφόρ (Francis Beaufort), προκειμένου να τυποποιηθεί η περιγραφή των καιρικών συνθηκών και να διευκολυνθεί η συνεννόηση των ναυτιλλομένων. Ο Μποφόρ ήταν επικεφαλής της υδρογραφικής υπηρεσίας του αγγλικού ναυτικού και επινόησε μια απλή κλίμακα δεκατριών βαθμών (0-12) για την εμπειρική μέτρηση των ανέμων, βασισμένη αρχικά στα αποτελέσματα που είχε ο άνεμος στα πανιά ενός αγγλικού πολεμικού πλοίου

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.