Μια πρώτη ανάγνωση του αποτελέσματος των εκλογών

Οι δημοτικές εκλογές αποτελούν πλέον για την Κάρυστο παρελθόν. Είχαμε επιλέξει συνειδητά να μείνουμε εκτός της τοπικής πολιτικής αντιπαράθεσης παραμένοντας προσηλωμένοι στα θέματα του ενδιαφέροντός μας.

Του Στρατή Μαζίδη

Εν προκειμένω μια ανάγνωση των αποτελεσμάτων στο Δήμο Καρύστου δεν αφήνει πολλά περιθώρια παρερμηνείων. Θα έλεγε κανείς ότι ποσοστά και αριθμοί συμφωνούν.

Η δημοτική αρχή του κ. Ραβιόλου επανεξελέγεται με μεγάλη πλειοψηφία. Ανέβηκε τόσο σε ποσοστό όσο και αριθμό ψήφων. Το 51,39% και οι 5.023 ψήφοι του 2014 ανήλθαν σε 65,35% και 5.873 ψήφους. Η τότε δεύτερη δύναμη του τ. δημάρχου κ. Μανώλη είχε λάβει ποσοστό 34,14% και 3.337 ψήφους, η διάδοχη αν μας επιτραπεί κατάσταση του κ. Χατζηνικολή ως αντίπαλο δέος στο σημερινό δήμαρχο έλαβε 29,82% και 2.680 ψήφους.

Σημαντική είναι η επιτυχία της Λαϊκής Συσπείρωση η οποία κατέγραψε αξιωσημείωτη άνοδο έχοντας πλέον τον κ. Παρασκευά στο τιμόνι. Το 3,03% και οι 296 ψήφοι του 2014 ανέβηκαν στο 4,83% και τις 404 ψήφους.

Η συμμετοχή αντίθετα έπεσε από τους 10.004 του 2014 στους 9.450 το 2019. Πιθανότατα να δικαιολογείται και από την απόφαση του κ. Παπαλυμπέρη να μην πολιτευθεί ξανά.

Συμπερασματικά:

1. Η διοικούσα παράταξη πέτυχε μεγάλη και καθαρή νίκη με ό,τι αυτό σημαίνει.
2. Χρειάζεται αρκετή δουλειά για να προκύψει αντίπαλο δέος και εναλλακτική πρόταση και αυτό δεν μπορεί να συμβεί λίγους μήνες πριν τις εκλογές
3. Η Λαϊκή Συσπείρωση δείχνει ότι έχει περιθώρια

Να ευχηθούμε σε όλους συγχαρητήρια για την εκλογή τους και πλέον με καθαρό ορίζοντα να δουν από κοινού τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή. Το αύριο έρχεται με ταχύτερο βήμα από αυτό που νομίζουμε.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.