Ένα παλιό τραγικό σενάριο που γίνεται πραγματικότητα...

φωτο Νίκος Φλώρος
Ο κάθε γονιός έχει υποχρέωση να αφήσει κάτι στα παιδιά του, αν έχει φυσικά. Πιστεύω ότι και οι παππούδες και πατεράδες του Δήμου Καρύστου, το ίδιο ήθελαν και θέλουν για τα παιδιά τους.

Βίκυ Βαρελά

Μόνο που δεν φαντάστηκαν ποτέ πριν από 20 χρόνια, τι θα γινόταν σήμερα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των περιουσιών τους που τα κληρονόμησαν από τους δικούς τους προγόνους.

Και η επιστημονική φαντασία γίνεται λοιπόν πραγματικότητα όπως και οι φόβοι αυτών που σαν σημερινές Κασσάνδρες προειδοποιούσαν και κανείς δεν άκουγε.

Νέος του Δήμου Καρύστου, 38 χρόνων σήμερα κληρονόμησε από τον πατέρα του μεγάλο αγροτοτεμάχιο που κάποτε ήταν καλλιεργήσιμη έκταση και σήμερα χαρακτηρίστηκε ως δασικό από το Κράτος.

Μέσα σε αυτό υπάρχει μια παλιά ανεμογεννήτρια.

Ο πατέρας του έχει παλιό μισθωτήριο με την ιδιοκτήτρια εταιρία και πληρώθηκε για ενοικίαση κάποιο ποσόν προκαταβολικά για 20 χρόνια.

Σήμερα η εταιρία αυτή δεν υπάρχει, πουλήθηκε σε άλλη εταιρία.

Το συμφωνητικό δεν ισχύει πια, η ανεμογεννήτρια όμως είναι εκεί, κανεις δεν την απομακρύνει, κανείς δεν αποζημιώνει τον σημερινό ιδιοκτήτη, η νέα εταιρία ΑΠΕ του ζητάει την Άρτα και τα Γιάννενα από χαρτιά (τοπογραφικά κλπ) είναι δηλαδή μη συνεργάσιμη.

Οι Τοπικές Αρχές δηλώνουν αδυναμία να βοηθήσουν και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει χρήση της ιδιοκτησίας του, να φυτέψει π.χ. η να εγκαταστήσει ένα κοτέτσι, γιατί το κτήμα του είναι ΔΑΣΙΚΟ και δεν του το επιτρέπουν!

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΛΥΣΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΝΈΟ ΆΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΆΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΤΉΜΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΆ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ;

Από εδώ και πέρα που λήγουν οι παλιές ανεμογεννήτριες, αυτά τα περιστατικά θα αυξάνονται...

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.