Μες την αντάρα η Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ στον κόλπο της Καρύστου μπροστά από το Bulker MARIKANA

Μες την αντάρα η Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ, κλάσης ΜΕΚΟ ΝΗ200 στον κόλπο της Καρύστου, η οποία διαδέχθηκε τη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ χθες το πρωί.

Η Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑι είναι το πέμπτο πλοίο του Στόλου που φέρει την ονομασία αυτή. Το πρώτο ήταν μία ιστιοφόρος κορβέτα, ιδιοκτησία της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας που αγοράσθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση και εντάχθηκε στον Εθνικό Στόλο στην πρώτη επίσημη σύστασή του το 1830 με όνομα “ΝΗΣΟΣ ΣΠΕΤΣΩΝ’’.

ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΦΡΕΓΑΤΩΝ ΤΥΠΟΥ 'MEKO - HN200'
Διαστάσεις: 117/14,8/6 μέτρα
Εκτόπισμα: 3.350 τόνους
Πρόωση: CODOG (Combined Diesel Or Gas) 2 αεροστρόβιλοι LM2500 και 2 diesel MTU20V
Ταχύτητα: 30 κόμβοι
Πλήρωμα: Δυνατότητα Ενδιαιτήσεως 220 ατόμων
Οπλισμός: 1 πυροβόλο 5 ιντσών/54, 2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx, 8 Κ/Β Ε/Ε Harpoon, 16 Κ/Β Ε/Α ESSM (Envolved Sea Sparrow Missile) , 2 τριπλούς Τ/Λ Mk32, εκτοξευτής ΗΝ αντιμέτρων και ανάλογο ΗΝ εξοπλισμό. Δύναται να μεταφέρει ένα Ελικόπτερο S-70B-6 Aegean Hawk.

Η Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ έχει πυκνή παρουσία τα τελευταία χρόνια σε όλα τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια της Ανατολικής Μεσογείου που διεξάγονται από κοινό με Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο όπως η NOBLE DINA και η ΜΕΔΟΥΣΑ.

Πίσω από τη φρεγάτα διακρίνεται το bulk carrier MARIKANA, 22.201 τόνων που ναυπηγήθηκε το 1992 το οποίο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες κενό φορτίου στον κόλπο της Καρύστου.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.