Για τις κροτίδες στο Δημαρχείο και αν κοπεί κανένα δάκτυλο

φωτο Δημήτρης Βερούχης
Διάβασα προχθές το άρθρο της Σοφίας Κόλλια σχετικά με τις κροτίδες που ρίχνονταν όπως σημειώνει η ίδια μέσα στο χώρο του Δημαρχείου το βράδυ της Ανάστασης. Η κ. Κόλλια θέτει μέσα στο κείμενό της εύλογα ερωτήματα.

Του Στρατή Μαζίδη

Όπως όλοι γνωρίζουμε και η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει (δείτε εδώ) η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται. Συγκεκριμένα αναφέρει στην ιστοσελίδα της:

Κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το νόμο.
Η Ελληνική Αστυνομία σας υπενθυμίζει ότι:
  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Αποτρέψτε τα παιδιά από την χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή. 
Η Ελληνική Αστυνομία είναι παρούσα, τυπικά τουλάχιστον, και στην πόλη της Καρύστου. Το Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Καθώς η Κάρυστος δεν είναι το κέντρο της Αθήνας, το έργο της είναι θεωρητικά εύκολο. Θα μπορούσε να μας ενημερώσει άραγε η ΕΛ.ΑΣ. γιατί ενώ υποστηρίζει τα παραπάνω, και σε άλλες πόλεις προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες (διαβάστε εδώ) σχετικά με τα πυροτεχνικά ειδή, στην Κάρυστο δεν κάνει τίποτε; Κι όχι μόνο στο θέμα αυτό αλλά και σε άλλα θεωρητικά εύκολα ζητήματα.

Ίσως κάποιοι δε συμφωνούν με την απαγόρευση αυτή. Αυτός όμως είναι σήμερα ο νόμος. Η ΕΛ.ΑΣ. οφείλει να διασφαλίζει την τήρησή του, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν η αντίθετη περίπτωση εγκυμονεί κινδύνους.

Ποιος θα είναι υπεύθυνος σε περίπτωση ενός ατυχήματος; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη κάποιο παιδί να μετρήσει λιγότερα δάκτυλα;

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.