Μας έχουν για μεγάλα κορόιδα: Ραφήνα-Μαρμάρι 9 ευρώ και Μαρμάρι-Κάρυστος άλλα 11 ευρώ (δίχως απόδειξη)

Αυτό που συμβαίνει με τη συγκοινωνία της Καρύστου είναι πραγματικά άνω ποταμών. Περισσότερο στοιχίζει στον επιβάτη που επιστρέφει απόγευμα στην πόλη από το να πάει στην Ανδρο. Δικός μου άνθρωπος χρειάστηκε να πάρει το πλοίο σήμερα για την Κάρυστο. Φυσικά τα πάλαι ποτέ τρία δρομολόγια έχουν γίνει δύο (μας έχουν κάνει τα 3 > 2 στην κυριολεξία).

Του Στρατή Μαζίδη

Συνεπώς αναγκαστικά έπρεπε να επιλέξει το δρομολόγιο των 18:00 από τη Ραφήνα. Στο πλοίο επιβιβάστηκε αρκετός κόσμος όπως ήταν φυσικό αφού πλέον ολόκληρη η Νότια Καρυστία εξυπηρετείται καθημερινά με μόλις 2 δρομολόγια για όσους δε διαθέτουν αυτοκίνητο ώστε να περάσουν από Νέα Στύρα.

Έλα όμως που όπως διαπίστωσε ΚΤΕΛ δεν υπήρχε. Μου ζήτησε μάλιστα να τσεκάρω αν μπορώ τα δρομολόγια των λεωφορείων. Πράγματι στον τηλεφωνητή ανταπόκριση με το ΚΤΕΛ υπάρχει μόνο στο πρωινό δρομολόγιο από Τρίτη έως και Πέμπτη. Το απόγευμα ο επιβάτης θα πρέπει να πάρει ΤΑΞΙ, αν δεν έχει άλλο τρόπο. Μπορεί βέβαια να έρθει στην Κάρυστο κολυμπώντας κόστα κόστα ή με τα πόδια, οπότε κατά τα μεσάνυχτα θα φτάσει.

Ο άνθρωπος πλήρωσε 9 ευρώ για να διανύσει μια απόσταση περίπου 16 ν.μ. και άλλα 11 ευρώ για μια απόσταση φλατ δέκα λεπτών και μάλιστα δίχως απόδειξη καθώς πάνω στον εκνευρισμό του ξέχασε να τη ζητήσει, μολονότι ο οδηγός θα όφειλε ως σωστός επαγγελματίας να την παρέξει.

Βλέποντας τον κόσμο που βγήκε από το πλοίο όπως με ενημέρωσε, το λεωφορείο θα γέμιζε για πλάκα. Ακούγονται πολλά για την απουσία ΚΤΕΛ στο πιο βασικό δρομολόγιο του πλοίου. Πάντως είναι πολύ βολικό για κάποιους να μην υπάρχει λεωφορείο το απόγευμα όπου βγαίνει πολύς κόσμος. 3-4 άτομα να πάρεις επί 11 ευρώ το κεφάλι, είναι μια χαρά μεροκάματο.

Άλλο όμως το να επιλέξει κανείς να πάρει ταξί για την άνεσή του και διαφορετικό να τον εξαναγκάζεις αν δε διαθέτει άλλο μέσο. Ήλθε μάλιστα εις γνώση και μια φασαρία που έγινε πριν κάποιες ημέρες με δύο επιβάτισσες του πλοίου για το θέμα αυτό. 

Μια φορά πάντως να το ξεκαθαρίσουμε > Με τέτοια νοοτροπία ο τόπος δε θα δει άσπρη μέρα και κάποια στιγμή θα πηγαίνει στο βουνό να κλαίει πάνω στα ερείπια των αιολικών πάρκων.

Πολύ κρίμα τόσο για τα ΚΤΕΛ που υποτίθεται πως έχουν ένα κοινωνικό πρόσημο όσο και για το Δήμο Καρύστου αλλά και τον ΟΛΝΕ που θα όφειλαν να είχαν θέσει προ πολλού ένα τέλος σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.