Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή, στο Βυζαντινό μουσείο και στο Πλανητάριο για το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρύστου

Την Τρίτη 9/10/2018 οι μαθητές και μαθήτριες των Ε΄& ΣΤ΄ τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Τα παιδιά και των δύο τάξεων της Στ΄ επισκέφτηκαν το κτίριο της Βουλής, όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του και στην αίθουσα της ολομέλειας. Επίσης, μας περίμεναν εκεί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Ακριώτης και η κ. Ζωή Λιβανίου.

Στην ομιλία τους αναφέρθηκαν στις αξίες της Δημοκρατίας και των κοινοβουλευτικών θεσμών, στην ειρηνική επίλυση των αντιπαραθέσεων που προκύπτουν μέσα στον κοινωνικό ιστό με βάση τον διάλογο και μας τόνισαν πως, πέρα από την επιτυχία στα μαθήματα, ο ρόλος του σχολείου και της εκπαίδευσης είναι πρωτίστως να βγάλει πολίτες ενεργούς και χρήσιμους για την κοινωνία.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ερωτήσεις των παιδιών και η ξενάγηση στους υπόλοιπους χώρους.

Την ίδια ώρα η Ε΄ Τάξη είχε επίσκεψη και ξενάγηση στο ανανεωμένο Βυζαντινό Μουσείο, όπου συνδύασαν βιωματικά το μάθημα της Ιστορίας με τα εκθέματα.

Τον επόμενο σταθμό για όλους μας αποτέλεσε το Πλανητάριο. Εκεί μας περίμενε μία καταπληκτική παρουσίαση, η οποία ήταν σχετική με το μάθημα της Γεωγραφίας και αφορούσε το ηλιακό μας σύστημα και την αναζήτηση του ανθρώπου για να ανακαλύψει ζωή και στο υπόλοιπο σύμπαν.

Τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα όσα είδαν και από την αληθοφάνεια της προβολής, που σε έκανε να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο διάστημα και όχι στη γη.

Περάσαμε πραγματικά υπέροχα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.