Τουρισμός στην Κάρυστο - Ξεκινώντας από τα πολύ απλά

Πριν από λίγους μήνες ήρθε στην παρούσα σελίδα ένα e-mail από κάποιον Γάλλο ο οποίος αναζητούσε πληροφορίες σχετικά με τη δυνατότητα κάμπινγκ στην Κάρυστο επιθυμώντας να επικοινωνήσει με την...τουριστική υπηρεσία. Το μόνο που μπορούσε να γίνει, ήταν να του σταλεί η ηλεκτρονική διεύθυνση του Δήμου Καρύστου ώστε να επικοινωνήσει απευθείας.

Του Στρατή Μαζίδη

Εδώ όμως διαπιστώνουμε τα πολύ απλά, τα βασικά. Η Κάρυστος δε διαθέτει μια ιστοσελίδα για την τουριστική της προβολή, όχι φυσικά σε ιδιωτικό επίπεδο που έχει αξιολογότατες, αλλά σε επίσημο επίπεδο φορέων, πολύγλωσση, με αναφορές ιστορικών / λοιπών ενδιαφέροντων στοιχείων και με την παροχή όλων των απαραίτητων πληροφοριών που ενδιαφέρουν τον επισκέπτη.

Η πόλη διαθέτει δύο ιστοσελίδες. Μια παλιά που ακόμη βρίσκεται στον αέρα και μια καινούρια η οποία δεν έχει τακτική ενημέρωση και χωρίζεται σε δύο σκέλη: κάτοικοι και επισκέπτες. Φυσικά ο ξένος δεν ξέρει τι να πατήσει, κι όταν τελικά επιλέξει "επισκέπτες", τότε θα διαπιστώσει δύο πράγματα. Το πρώτο ότι πρέπει να γνωρίζει ελληνικά και το δεύτερο πως η ενημέρωση έχει σταματήσει στο καλοκαίρι του 2017.

Φανταστείτε όμως με όλα τα προγράμματα κτλ να υπήρχε μια επίσημη τουριστική πύλη του Δήμου με πληροφορίες, με βίντεο, με φωτογραφίες σε αρκετές εκδόσεις γλωσσών. Είναι το πρώτο κι απαραίτητο βήμα για να περάσεις το μήνυμα ότι αυτή είναι η πόλη, είναι πανέμορφη, έχει ιστορία, διαθέτει κρυφούς θησαυρούς και είστε ευπρόσδεκτοι να την επισκεφθείτε.

Επιπλέον αποτελεί και ένα στίγμα του πως επιθυμεί να κινηθεί μια πόλη σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας. Οι τουρίστες δε θα έρθουν από μόνοι τους, τουλάχιστον όχι μέχρι να γίνει μια σειρά κινήσεων ξεκινώντας από τα πολύ απλά.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.