Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ

geralt geralt / pixabay
Στη συγκέντρωση για το νερό δεν κατάφερα να πάω, ωστόσο από όσα έχουν γραφτεί, μάλλον κοντά επεσα στην εκτίμηση που είχα κάνει. Λίγος κόσμος, μια συνάντηση για τα τυπικά με τη δημοτική ηγεσία και τέλος. 

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι λίγο παράδοξο να έχουν κοινοποιηθεί έγγραφα στο Δήμο σχετικά με το αθεστώς των υδροληψιών των εταιρειών αλλά να δηλώνεται άγνοια. Αυτό σημαίνει δύο πράγματα, α. κάποιος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του ή β. δεν παρουσιάζει τα πράγματα ως έχουν.

Είτε όμως δε γνωρίζεις είτε "δε γνωρίζεις" κάτι, το πρόβλημα υφίσταται. Υπάρχει κόσμος που ταλαιπωρήθηκε αρκετά στερούμενος το αγαθό του νερού. Όσον αφορά την ποιότητα του νερού στην πόλη, αφού ειπώθηκε πως γίνονται συνεχώς μετρήσεις, τότε γιατί δεν αναρτώνται όλες στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρύστου; Άλλωστε για αυτό υπάρχει το δημοτικό site, για να ενημερώνεται ο κόσμος.

Είναι όπως το ζήτημα της καθαριότητας. Από τη μια ζητάμε κόσμο ενώ ταυτόχρονα οι κάδοι της προκυμαίας γεμίζουν (και με το πολύ παραπάνω) σκουπίδια δίνοντας μια μη θετική εικόνα προς τα έξω, χώρια τους κινδύνους.

Από όσο έχω αντιληφθεί αρχές και πολιτικοί φορείς της πόλης δείχνουν μεγάλο βαθμό ανοχής στις εταιρείες των αιολικών έργων. Η σιωπή ή μη λήψη θέσης, δε συνεπάγονται πάντα ουδετερότητα. Έχουν κάνει την επιλογή τους. Η θεαματική επέκταση των αιολικών πάρκων τα τελευταία χρόνια στη Νότια Εύβοια επιβεβαιώνει πως αυτό υπήρξε μια διαχρονική πολιτική. Το λυπηρό είναι πως αυτό δε συνοδεύθηκε από όρια και σημαντικά ανταποδοτικά ανταλλάγματα που θα διασφάλιζαν την οικονομική προοπτική της Καρύστου στο μέλλον.

Σε κάθε περίπτωση όμως η κοινωνία είναι αυτή που με τις επιλογές της σε συγκεκριμένους χρόνους παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος διαμορφώνει και το πλαίσιο της πολιτικής που ακολουθείται.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.