Ποιοι μπορούν να λάβουν ως 12.000 ευρώ για μετατροπή του κινητήρα του οχήματος τους

andreas160578 / pixabay
Στο Επιχειρησιακό Προγράμματα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020) η συγχρηματοδότηση της μετατροπής του κινητήρα των επαγγελματικών οχημάτων, σε κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης συμφώνησαν και ενέταξαν στις προσκλήσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020), τη συγχρηματοδότηση της μετατροπής του κινητήρα των επαγγελματικών οχημάτων, σε κινητήρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων αυτών προβλέπεται τόσο η προμήθεια αυτοκινούμενων οχημάτων αμιγώς επαγγελματικής χρήσης για την κάλυψη αποκλειστικά των αναγκών της επιχείρησης, όσο και η μετατροπή κινητήρα επαγγελματικού ή μικτής χρήσης πετρελαιοκίνητου/βενζινοκίνητου οχήματος σε κινητήρα διπλού καυσίμου πετρελαίου/βενζίνης – φυσικού αερίου.

Επίσης, δίνατε να συγχρηματοδοτηθεί η προμήθεια και τοποθέτηση ειδικού εξοπλισμού στα επαγγελματικά μεταφορικά μέσα για την διευκόλυνση της προσβασιμότητας ΑΜΕΑ (π.χ. ράμπες σε σχολικά οχήματα για διευκόλυνση μαθητών ΑΜΕΑ).

Η συγχρηματοδότηση για μετατροπή του κινητήρα, μπορεί να φθάσει σε ποσοστό 65% και έως 12.000 ευρώ, ανάλογα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Η εξέλιξη αυτή είναι άλλο ένα σημαντικό βήμα στις προσπάθειες του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών για εκσυγχρονισμό του στόλου των οχημάτων της χώρας και την υιοθέτηση αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Λεπτομέρειες για τους όρους και τις προϋποθέσεις, καθώς και για τους επιλέξιμους ΚΑΔ, μπορεί να αναζητηθούν στις παρακάτω διευθύνσεις.

http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20181220_ergal_epixeirhmatik_fl.pdf
http://epan2.antagonistikotita.gr/uploads/20181219_antagonistikothta.pdf

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.