Στην Κάρυστο το ένα από τα πέντε υδατοδρόμια της Εύβοιας - Που θα βρίσκεται

AllThingsCoastal / pixabay
Κατατέθηκε χθες από την ΟΛΝΕ ΑΕ, ο πλήρης τελικός φάκελος για την άδεια ίδρυσης πέντε υδατοδρομίων στην ΠΕ Ευβοίας. 

Μετά από μία μακρά περίοδο στασιμότητας, και αφού η τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου δείχνει την ξεκάθαρη πολιτική βούληση να λυθούν προβλήματα που εκκρεμούσαν και λειτουργούσαν ανασχετικά, ο Οργανισμός Λιμένων Ευβοίας, σε συνεργασία με την Hellenic Seaplanes, εισέρχεται δυναμικά στην αναπτυσσόμενη αγορά των μεταφορών με υδροπλάνα, προωθώντας την ταυτόχρονη κατασκευή πέντε υδατοδρομίων στο νησί.

Τα υδατοδρόμια πρόκειται να κατασκευαστούν στις εξής περιοχές:


1. Χαλκίδα

2. Λουτρά Αιδηψού

3. Κύμη

4. Κάρυστος

5. Αλιβέρι


Το Κεντρικό Υδατοδρόμιο, θα βρίσκεται στη Χαλκίδα, στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου (εκτάσεως 7.500τμ), ενώ στα Λουτρά Αιδηψού, την Κύμη, το Αλιβέρι και την Κάρυστο, τα Περιφερειακά Υδατοδρόμια (εκτάσεως 150τμ έκαστο), θα κατασκευαστούν στην περιοχή του κεντρικού Λιμένα της κάθε πόλης.

Προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω καθυστερήσεις και χρονοβόρες διαδικασίες, προκρίνεται σε πρώτη φάση ο οικίσκος όλων των υδατοδρομίων, όπου θα πραγματοποιείται ο έλεγχος επιβατών και αποσκευών, να ενταχθεί στην τροποποίηση του νόμου 4757/01.12.2020, όπου επιτρέπει προκατασκευασμένο οικίσκο μεγίστου εμβαδού 70 τ.μ. ώστε να εκδοθεί και η απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

Η ΟΛΝΕ ΑΕ και η Hellenic Seaplanes βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία, ώστε το έργο να μπει στην τελική ευθεία και εντός των πρώτων μηνών του 2022 οι πρώτες πτήσεις με υδροπλάνο στην Εύβοια – και η επικείμενη σύνδεση του νησιού με Σποράδες και Κυκλάδες - να γίνουν πραγματικότητα.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.