Graceful, το εντυπωσιακό κότερο των $ 100 εκ. που φέρεται να ανήκει στον Βλάντιμιρ Πούτιν στην Κάρυστο

Μια εντυπωσιακή παρουσία κέντρισε σήμερα την προσοχή στον κόλπο της Καρύστο. Ένα γιοτ με μήκος που ξεπερνά τα 80 μέτρα και αρκετά εντυπωσιακό στην όψη το οποίο συνδέεται απευθείας με τον Βλάντιμιρ Πούτιν. Το πλοίο βρίσκεται στον κόλπο της Καρύστου κοντά στον Μπούρο.

Στρατής Μαζίδης

Το GRACEFUL ξεκίνησε να ναυπηγείται στα ρωσικά Sevmash όπου σύμφωνα με το superyachtfan.com αφού κατασκευάστηκε το κύτος, στη συνέχεια ρυμουλκύθηκε στα γερμανικά ναυπηγεία Blohm & Voss στο Αμβούργο όπου ολοκληρώθηκε η ναυπήγηση το 2014.

Το σκάφος μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων, με πλήρωμα 14 ατόμων και 12 επιβάτες.

Ως προς την ιδιοκτησία του υπάρχει ένα πέπλο μυστηρίου για το κότερο που πλέει με σημαία των Παρθένων Νήσων. Σύμφωνα με το superyachtfan.com υπάρχουν φήμες και ισχυρές ενδείξεις ιδιοκτήτης είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν όπως η βασική ναυπήγηση στα Sevmash, η παρουσία του σκάφους για μεγάλο διάστημα στο Σότσι, αγαπημένο θέρετρο του Πούτιν και το ότι έχει ρωσικό πλήρωμα. Το άρθρο πάντως καταλήγει ότι αν δε λάβει σχετική επίσημη ενημερώνει, θα θεωρεί τον Πούτιν ως ιδιοκτήτη.

Ομοίως και η ιστοσελίδα thedrive.com σε σχετικό άρθρο συνδέει το Ρώσο πρόεδρο με το σκάφος.

Τον Πούτιν ως ιδιοκτήτη αναφέρει και η en.wikipedia.org σε σχετική λίστα στο νούμερο 109. Άλλη κλειστή εφαρμοφή εμφανίζει ως ιδιοκτήτη: Russian Federation, Ministery Of Defence, Russian Navy. To balticshipping.com κάνει λόγο για μια εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες.

Σε έτερο άρθρο διαβάζουμε πως παραγγέλθηκε για λογαριασμό Ρώσου δισεκατομμυριούχου για να δωριστεί μετά στον Πούτιν.

Ως ιδιοκτήτη του GRACEFUL αναφέρει τον Πούτιν και το πρακτορείο Associated Press

Ίσως ένα από τα καλύτερα μέρη του κόσμου αυτήν την ώρα, για να είσαι σε καραντίνα!




Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.