Ειδικό αφιέρωμα από τον ΣΚΑΙ στο Νοσοκομείο Καρύστου και το πρόγραμμα τηλεϊατρικής στον Πλατανιστό

ikarystos.gr - Ειδικό αφιέρωμα από τον ΣΚΑΙ στο Νοσοκομείο Καρύστου και το πρόγραμμα τηλεϊατρικής προβλήθηκε πριν από λίγες ημέρες μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Διόκλειο Νοσοκομείο σε συνεργασία με τη Vodafone.

Το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone  ξεκίνησε να υλοποιείται στα απομακρυσμένα χωριά της Νότιας Εύβοιας στις αρχές του 2014 με κέντρο αναφοράς το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστο μετά από συντονισμένες προσπάθειες του Διοικητή κ. Τάσου Μίχα.  Η αρχή έγινε από τον Πλατανιστό.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στηρίζει τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς, ενώ προάγει την προληπτική ιατρική. Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών μέσα από την έγκαιρη διάγνωσή τους και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς.

Με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών μπορούν να επισκέπτονται τα κατά τόπους περιφερειακά ιατρεία και να πραγματοποιούν τις ιατρικές τους εξετάσεις, όπως για παράδειγμα ένα καρδιογράφημα ή μια σπιρομέτρηση, οι οποίες με τη σειρά τους αποστέλλονται, μέσω του δικτύου της εταιρίας Vodafone σε ειδικευμένους ιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι ειδικευμένοι Ιατροί παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα και γρήγορα, με τον ίδιο τρόπο.

Ακολουθεί το σχετικό αφιέρωμα του ΣΚΑΙ.


Σύμφωνα με πληροφορίες του ikarystos.gr το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού είχε μείνει εντυπωσιασμένο από τον τρόπο υλοποίησης του προγράμματος.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.