Εικόνες καταστροφής σε Οχη και Καβοντόρο - Όσα ο Θεός δημιούργησε, γκρεμίζονται με ταχύτατο ρυθμό - Γίνονται ακόμη και παρακολουθήσεις!

Η Οχη και ο Καβοντόρος γκρεμίζονται με ταχύ ρυθμό, μέρα με τη μέρα. Μετά την έναρξη των επεμβάσεων (24/1/2018), στο βουνό εξελίσσεται μια τραγωδία καταστροφής των πάντων (δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες). Διανοίγουν συνεχώς νέους δρόμους και ισοπεδώνουν τις απάτητες κορυφογραμμές. Η κορφή της Όχης περιζώστηκε με δρόμο που πάει στον Πετροκάναλο, το Σαμάρι το ξηλώνουν με εκρηκτικά, η Ανεμοπύλα χαρακώθηκε με δύο δρόμους, κάτω από τη Λάκκα Μπούκουρα έχουν χαραχτεί δύο δρόμοι… Τα πρανή των δρόμων χάσκουν έτοιμα να πέσουν με την πρώτη δυνατή βροχή. ΄Εχουν κόψει αιωνόβια πλατάνια στον Σταυρό Κομήτου και γκρέμισαν στο έδαφος μια αιωνόβια νεκρή καστανιά κοντά στο Καταφύγιο. Στη Μηλιά στήνουν εργοτάξιο παρασκευής μπετόν. Κατασκευάζουν υποσταθμό υψηλής τάσης στον Άγιο Μάμμα και υψώνουν έναν έναν τους πυλώνες που θα διατρέχουν όλο τον Καβοντόρο. Τα έργα φυλάσσονται από ιδιωτική εταιρεία που δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε κανένα.

Την ώρα που μια εταιρεία καταστρέφει με βαναυσότητα τη φυσική κληρονομιά του τόπου μας, η τοπική κοινωνία για πρώτη φορά αντέδρασε ενωμένη. Είκοσι οκτώ φορείς της περιοχής κατέθεσαν ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο (28/3/2018) ζητώντας να μπει φρένο στην καταστροφή και να σταματήσουν οι εργασίες των εταιρειών μέχρι να γίνει επανέλεγχος των αδειοδοτήσεων.

Η Δημοτική Αρχή έδωσε υποσχέσεις, αλλά αρνήθηκε να εγκρίνει την παύση των εργασιών. Συνεχίζει να μη βλέπει το έγκλημα κατά της Όχης και του Καβοντόρου και τις βαριές συνέπειες που μας περιμένουν. Απειλούμαστε με φυσικές καταστροφές, απώλεια πηγών νερού και πυρκαγιές. Ο τουρισμός, η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία διώχνονται από το βουνό που μεταλλάσσεται σε ιδιωτικό χώρο αυστηρά φυλασσόμενο. Ο Καβοντόρος πάει να γίνει ακατοίκητος.

Βρισκόμαστε στην αρχή του έργου μιας εταιρείας 73 ανεμογεννητριών. Τι θα συμβεί όταν ξεκινήσουν οι υπόλοιπες εταιρείες; Στον Καβοντόρο η ΤΕΡΝΑ και η RF Energy με 52 και 75 α/γ καθεμία και στον υπόλοιπο Δήμο Καρύστου 20 νέα αιολικά πάρκα που θα συνδεθούν με τη γραμμή υψηλής τάσης Πολυπόταμος – Πλατανιστός. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Είναι επιτακτική η ανάγκη να κινητοποιηθούμε άμεσα όλοι όσοι κατοικούμε αυτόν τον τόπο και να απαιτήσουμε να ακυρωθεί η υπερσυγκέντρωση ανεμογεννητριών στη Νότια Καρυστία. Η ευθύνη του Δήμου Καρύστου είναι τεράστια και οφείλει να μπει μπροστά στον αγώνα να μη μας φορτώσουν ακόμη περισσότερες ανεμογεννήτριες. Το βέβαιο είναι ότι μέχρι ο Δήμος να πάρει θέση, οι φορείς της Καρύστου έχουν αναλάβει την ευθύνη να συσπειρώσουν τους κατοίκους σε ανένδοτο αγώνα. Ή τώρα ή ποτέ.


Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος  Χρυσή Μπερέτη

Ο Γραμματέας  Θανάσης Μπινιάρης



Νέα διάνοιξη δρόμου από τον Καστανόλογγο προς τα δυτικά για να ενωθούν τα αιολικά πάρκα νότια και βόρεια της κορφής της Οχης



















Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.