Για «στημένη και μαγειρεμένη» απόφαση για τις ΑΠΕ μιλούν οι φορείς Καρύστου - Η επίμαχη παράγραφος που αγνοείται

Ανακοίνωση των Φορέων του Δήμου Καρύστου: Διαμαρτυρόμαστε έντονα, για την έκδοση της αλλοιωμένης απόφασης 89/2018, η οποία έρχεται σε αντίφαση με τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Μαρτίου 2018.

Κύριο μέλημά μας ήταν και είναι να περιορίσουμε την καταστροφή και την υποβάθμιση της περιοχής μας, ενώ ταυτόχρονα να υπερασπιστούμε τους ιδιοκτήτες που χάνουν την ιδιοκτησία τους.

Αυτό γίνεται κάθε μέρα και πιο φανερό, μετά και από τη μερική κύρωση των δασικών χαρτών, παρ’ όλη την παραπληροφόρηση ότι οι ιδιοκτησίες έγιναν ιδιωτικές δασικές, αν και η προστασία της περιοχής και της ιδιοκτησίας, είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ουσιαστικά ανταποδοτικά προς τους κατοίκους της περιοχής που σηκώνουν το φορτίο των ήδη εγκατεστημένων αιολικών σταθμών, είναι ο δεύτερος πυλώνας των αγώνων μας, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν οι αντίστοιχες κινήσεις από την Δημοτική Αρχή.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα πλέον από το φιάσκο στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 28/3/18, με θέμα τις ΑΠΕ και τον εμπαιγμό, που κάποιοι προσπάθησαν, να γίνει εις βάρος της κοινωνίας.

Στο ψήφισμα που κατατέθηκε υπογεγραμμένο από 28 φορείς προς συζήτηση και ψηφοφορία, η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν η πρέπουσα.

Ενώ τοποθετήθηκαν επί του θέματος 11 Δημοτικοί Σύμβουλοι, με διάφορους ελιγμούς, δεν έγινε η δέουσα καταμέτρηση ψήφων, ώστε να ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση.
Ύστερα από 3 ώρες και πλέον, συζήτησης είχαμε μόνο τη διαβεβαίωση από τον κ. Δήμαρχο ότι το Ψήφισμα θα ψηφισθεί, θα υπογραφεί και θα δημοσιευτεί την αμέσως επόμενη ημέρα, ώστε από κοινού όπως του προτείναμε, να ξεκινήσουμε μαζί τον αγώνα για την επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που έχουν προκύψει από την άναρχη εγκατάσταση αιολικών σταθμών στην περιοχή μας.

Προκλητικά όμως και ύστερα από 8 ημέρες, μετά την πίεση των φορέων, δημοσιεύτηκε καλά στημένη και μαγειρεμένη πλέον η απόφαση στην οποία εξαιρέθηκε η πρώτη παράγραφος που ήταν και η ουσία του ψηφίσματος των φορέων:

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ άμεση προσωρινή παύση όλων των εργασιών που έχουν σχέση με την υλοποίηση των εν λόγω έργων στο Δήμο Καρύστου και πολλώ δε μάλλον λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου, ούτως ώστε να επανεξεταστούν, να συναποφασιστούν, προστατευτούν και επιλυθούν τα κάτωθι:»

Απαιτούμε λοιπόν από το Δήμο Καρύστου με αίτηση πολύ καλά τεκμηριωμένη, αφού διαβάσαμε τα πρακτικά και ακούσαμε προσεκτικά και την μαγνητοφώνηση της συνεδρίασης, να ακυρώσει αυτή την απόφαση και να συντάξει πάλι τη σωστή, η οποία θα αναφέρει την αλήθεια, ότι δηλαδή ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ εγκρίθηκε το ψήφισμα των φορέων Δήμου Καρύστου όπως κατατέθηκε και διαβάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς να αφαιρεθεί η επίμαχη παράγραφος που ζητά σαφώς την ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ των έργων από τις εταιρίες, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και οι όροι που αναφέρονται στο Ψήφισμα των φορέων, όπως αυθαίρετα έπραξαν οι συντάκτες αυτής της άκυρης απόφασης.

Εμείς θα συνεχίσουμε να απαιτούμε και να διεκδικούμε πιο δυναμικά για το καλό και το μέλλον της περιοχής μας, για το καλό και το μέλλον το δικό μας και των επόμενων γενεών.

Οι κ.κ. Δήμαρχοι, νυν και πρώην και οι περί αυτών, είμαστε πλέον σίγουροι ότι δεν απαίτησαν και δεν απαιτούν, μόνο παραχώρησαν και παραχωρούν γη και ύδωρ στις πολυεθνικές, έναντι πινακίου φακής!
Γιατί άραγε;

Επισυνάπτεται η αίτηση ανάκλησης της υπ' αριθμ. απόφασης 89/2018, της συνεδρίασης του Δ.Σ. της 28ης Μαρτίου 2018.


Ο αγώνας συνεχίζεται…












Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.