Περιπέτεια για το CALDERA VISTA, προσέκρουσε προχθές στο λιμάνι της Σύρου κατά την επιστροφή

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες προχθές, το Λιμεναρχείο Σύρου, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ ''CALDERA VISTA" σημαίας Κύπρου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Καρύστου-Άνδρου-Τήνου με 31 επιβάτες, 1 Ε.Ι.Χ. και 1 δίκυκλο, κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στον οικείο λιμένα, προσέκρουσε σε αυτόν με το αριστερό πρυμναίο τμήμα.

Από την πρόσκρουση διαπιστώθηκαν ζημιές στον αριστερό προσκρουστήρα του συστήματος υδροπρόωσης, ενώ παράλληλα προκλήθηκε ο τραυματισμός 31χρονου ημεδαπού, μέλους πληρώματος του εν λόγω πλοίου (Μηχανοδηγός Β'), ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του "CALDERA VISTA", ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.