Το NAXOS JET στην Κάρυστο! Ξεσήκωσε ο καπετάνιος όλη την πόλη με την κόρνα του!

Μια προσπάθεια ετών, με πολύ κόπο κι επιμονή για να ξαναβρεί η Κάρυστος τη θέση που της αξίζει στον ακτοπλοϊκό χάρτη αρχίζει να αποδίδει καρπούς παρά το γεγονός ότι η έλευση του πλοίου πολεμήθηκε αρκετά από ορισμένους κύκλους.

Το NAXOS JET που εκτελεί πλέον το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο κι αφού λύθηκαν κάποιες παρανοήσεις που είχαν δημιουργηθεί για το λιμάνι της πόλης, κατέπλευσε στην Κάρυστο.

Αρκετός κόσμος, και ιδίως πολλοί που έχουν ζήσει το λιμάνι της πόλης σε άλλες εποχές, έδωσαν το "παρών" νωρίτερα το μεσημέρι υποδεχόμενοι το NAXOS JET.

Ο πλοίαρχος που είχε επισκεφτεί πριν λίγες ημέρες την πόλη, μπήκε ανετότατα στο λιμάνι διαλύοντας τους διάφορους μύθους περί ακαταλληλότητας. Η εκβάθυνση η οποία έχει δρομολογηθεί και θα παρέξει ακόμη περισσότερες δυνατότητες στο λιμάνι, βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο διαδικαστικά.

Η διάθεσή του καπετάνιου να μπει στο λιμάνι φάνηκε και από το γεγονός ότι πατούσε διαρκώς την κόρνα χαιρετίζοντας την Κάρυστο ενώ ο κόσμος ανταπέδωσε με θερμό χειροκρότημα. Εκτός τούτου το πλοίο αποβίβασε κι επιβίβασε επιβάτες καθώς επίσης και όχημα.

Αξίζει ένα μπράβο σε εκείνους τους λίγους που δεν πτοήθηκαν όταν προ δύο εβδομάδων το CALDERA VISTA σταμάτησε έξω από το λιμάνι, έλαβαν ξεκάθαρη θέση δημόσια, κινήθηκαν με επιστολές θεσμικά στους φορείς, υπερασπίστηκαν την πόλη, έφεραν άπαντες προ των ευθυνών τους κι αντίθετα με το κλίμα ηττοπάθειας κι ωχαδερφισμού, πέτυχαν.


 

Ο Δήμαρχος ήταν παρών και λέγεται ότι τις τελευταίες ημέρες έκανε κι αυτός κάποιες ενέργειες.

Επίσης επειδή έτυχε να πάρει το αυτί μας κάποιους διαλόγους στο λιμάνι, όταν ζητήθηκε βοήθεια της αρμόδιας λιμενικής αρχής σε πολύ απλά πράγματα, αυτά που ακούσαμε δεν έπρεπε να ειπωθούν. Το καράβι φαίνεται να ενοχλεί, τα αυτοκίνητα δεν απομακρύνονται εδώ και μέρες, για τους κατάπλοες που δεν έγιναν, δεν ενημερωθήκαμε (πως το CALDERA VISTA δήλωσε αδυναμία προσέγγισης και το αδερφό πλοίο σήμερα, όχι;)... Προσέξτε επίσης στο βίντεο την ώρα της φόρτωσης του οχήματος, αν έχει διασφαλιστεί η ασφάλεια των παρευρισκομένων. Ας ελπίσουμε ότι ήταν η πρώτη μέρα και πως αύριο όλα θα είναι καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, το πλοίο αναμένεται εκ νέου στην Κάρυστο αύριο το μεσημέρι. Τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που ανοίγονται θα τα αναλύσουμε προσεχώς. Η προσπάθεια συνεχίζεται.


















Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.