Τα κεντρικά ΜΜΕ πιέζουν για το Αιολικό Πάρκο στον Καφηρέα

Ikarystos.gr - Μεγάλη πίεση φαίνεται ότι ασκείται από κεντρικά ΜΜΕ όσον αφορά την επένδυση για το Αιολικό Πάρκο στον Καφηρέα. Τα μεγάλα ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η απόφαση του ΣτΕ εκθέτει διεθνώς τη χώρα ενώ η χώρα χρειάζεται επενδύσεις και θέσεις εργασίας.

Κανείς φυσικά δεν είναι αντίθετος στις επενδύσεις, αρκεί να τηρούνται κάποιες προϋποθέσεις. Σε πρόσφατη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Καρύστου με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης διατυπώθηκαν ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν ως προς τη συντήρηση των ανεμογεννητριών, την πρόκληση πυρκαγιών, την προστασία της πανίδας κ.ο.κ. Σημαντικά θέματα μας έθεσε κατ'ιδίαν και ηλεκτρολόγος-μηχανικός όσον αφορά τους τύπους των καλωδίων αν αυτά πρόκειται να είναι εναέρια που αφορούν στη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Πχ στο πάρκο της φωτογραφίας στα ανατολικά του Λιβαδιού οι μισές ανεμογεννήτριες είναι εκτός λειτουργίας καθώς απουσιάζει η έλικα ή μέρος αυτής. 

Η οριστική απόφαση του ΣτΕ αναμένεται τον Οκτώβριο. Ωστόσο το έργο σε αριθμούς είναι πολύ μεγάλο. Με βάση στοιχεία ηλεκτρονικού μέσου ιδιοκτησίας επιχειρηματία που μετέχει στα έργα:
  • Επένδυση 300 εκατ. ευρώ
  • Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι
  • Παραγωγή 483GWh/χρόνο
  • Κάλυψη αναγκών 129.000 νοικοκυριών
  • Αποφυγή εκπομπής 433.000 τόνων CO2/χρόνο
Η δε ιταλική εταιρεία ήθελε να συνδυάσει την τελετή εγκαινίων με την επίσκεψη του Ιταλού πρωθυπουργού στην Ελλάδα, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Δυστυχώς στα κεντρικά ΜΜΕ δεν έχουμε εντοπίσει μέχρι στιγμής ένα πλήρες ρεπορτάζ που να καταγράφει όλα τα ζητήματα και τις πλευρές γύρω από το θέμα του Αιολικού Πάρκου στον Καφηρέα ώστε ο αναγνώστης να καταλήξει μόνος του σε ένα συμπεράσμα αντί να κατευθύνεται προς μια συγκεκριμένα κατεύθυνση.

Ας μην ξεχνάμε ότι η περιοχή του Καφηρέα διαθέτει μια σπάνια φυσική ομορφιά που θα μπορούσε να προσελκύσει πλήθος επενδύσεων.

Μοιράσου στο Google Plus

1 σχόλια:

  1. Κύριοι δεν πρόκειται για επένδυση με χρήματα της ENEL,αλλά για διασπάθιση δημοσίου χρήματος με διπλή επιδότηση και συνεχιζόμενη διαπλοκή επι ΣΥΡΙΖΑ με ευθεία παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Η περιοχή ΟΧΗΣ είναι Ζώνη Ειδικής Προστασίας της άγριας ορνιθοπανίδας και όχι θερμοκήπιο ενδεχόμενων κακουργηματικών πράξεων των επενδυτών από τη τσέπη μας που κουρελιάζουν το σύστημα προστασίας των περιοχών Natura, προορίζεται δε από τη τροποποίηση του περιφερειακού πλαισίου για περιοχή ανάπτυξης οικοτουρισμού.
    Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι; Ψεύδος, βλέπε για τις μόνιμες θέσεις εργασίας στις αποφάσεις υπαγωγής του σχεδίου στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου.
    Παραγωγή 483GWh/χρόνο; Η ενέργεια από α/γ είναι διαλλείπουσα,στηρίζεται στον Λιγνίτη,στα υδροηλεκτρικά, στις εισαγωγές κλπ πρόκειται για υβριδικό σύστημα ηλεκτροπαραγωγής.Από μένες τους οι α/γ δεν παράγουν ηλεκτρισμό.
    Κάλυψη αναγκών 129.000 νοικοκυριών;Ψεύδος, βλ. παραπάνω.
    Αποφυγή εκπομπής 433.000 τόνων CO2/χρόνο;Ψεύδος μέγα, κάντε μια απλή αναζήτηση στο Google
    Η όλη υπόθεση είναι αρμοδιότητας Εισαγγελέα.

    Αντ. Κανδηράκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.