Αιολικά πάρκα - Τα υπέργεια καλώδια κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων και η χαμηλή τάση υπεύθυνη για τις πυρκαγιές

Με την προσωρινή διαταγή του προεδρεύοντος του θερινού τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας σταματούν τα έργα κατασκευής 8 αιολικών πάρκων και 73 ανεμογεννητριών στην περιοχή του Κάβο Ντόρου και της Όχης.

Η απόφαση αυτή δείχνει ότι κάποιοι παρανομούν και κάποιοι άλλοι ανέχονται και συμβάλλουν στην παρανομία. Παρανομούν οι εταιρείες αιολικών πάρκων για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Αυτό που πρέπει να μάθουμε είναι ποιοί ανέχονται και συμβάλλουν στην παρανομία.

Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να αφήσουμε πίσω αυτά που μας χωρίζουν και να αγωνιστούμε όλοι μαζί γι’ αυτά που μας ενώνουν.

Μας ενώνει η καταστροφή της Όχης και το Μνημείο της φύσης και του πολιτισμού, Ανεμοπύλα, Μηλιά, Κερασιά, Πανωχώρι, Καστανόδασος, Δημοσάρι, Σπηλιά, Πλάτανος, Δρακόσπιτα, Κολώνες, το Τσουκάλι του δράκου κ.ά.

Μας ενώνει η τεράστια καταστροφή που γίνεται από τα εκατοντάδες χιλιόμετρα δρόμων και τα εκατομμύρια μπάζα, στην πανίδα, τη χλωρίδα, στον υδροφόρο ορίζοντα, στην κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία και τον τουρισμό.

Μας ενώνουν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τα υπέργεια καλώδια, η υψηλή τάση θα έχει επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και η χαμηλή τάση είναι υπεύθυνη για δεκάδες πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει περιουσίες και έχουν αλλάξει το φυσικό μας περιβάλλον.

Δεν θα πρέπει να μας χωρίζουν τα όποια οικονομικά οφέλη, τα οποία είναι ελάχιστα μπροστά στη φυσική καταστροφή. Το σημαντικότερο είναι ότι τα οφέλη είναι πρόσκαιρα ενώ η καταστροφή είναι τεράστια και παντοτινή.

Έχουμε χρέος απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στους συνανθρώπους μας, απέναντι στα παιδιά μας και απέναντι στις νέες γενιές που έρχονται να ενωθούμε όλοι μαζί και σαν μια γροθιά για να σώσουμε ότι σώζεται.

Γιώργος Τσολάκης
Μέλος Δ.Σ. ΣΠΠΕΝΚ
Πρώην Δήμαρχος Καρύστου

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.