Το καλοκαίρι φεύγει - Η προκυμαία άδειασε απότομα

Ένα ακόμη καλοκαίρι βρίσκεται στη δύση του. Σε λίγο μπαίνει και επίσημα το φθινόπωρο. Η παραλία της Καρύστου άδειασε. Άδειασε απότομα θα έλεγα. Η πλατεία είναι σχεδόν άδεια. Στην προκυμαία περπατάς και δε βλέπεις πολύ κόσμο. Οι άμαξες περισσότερο περιμένουν, παρά κινούνται.

Ξέρω, έρχεται Σαββατοκύριακο. Η κίνηση θα τονωθεί εν μέρει. Όπως και να έχει βλέποντας την παραλία άδεια και τα τραπέζια δίχως κόσμο σε πιάνει μια μικρή στεναχώρια.

Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, οι παλιές εποχές έχουν παρέλθει. Το παρατηρώ συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος δεν πάει πια διακοπές ένα μήνα. Αρκετοί πια δεν πάνε καθόλου διακοπές. Εστιατόρια που στις αρχές του 90 έδινες μάχη για να πιάσεις τραπέζι είτε μεσημέρι είτε βράδυ την περίοδο Ιουλίου - Αυγούστου, φέτος τα έβλεπα άδεια τον περισσότερο καιρό.

Το καλοκαίρι φεύγει. Τα κεφάλια θα μπουν πάλι μέσα για ένα δύσκολο χειμώνα, ίσως τον πιο δύσκολο των τελευταίων ετών. Τα σχολεία ετοιμάζονται να ανοίξουν και μαζί με αυτά το τρέξιμο των γονιών με την πίεση των παιδιών.

Τα καλάμια, τα ποδήλατα, οι φωνές θα περιοριστούν όπως κάθε χρόνο. Ωστόσο περπατώντας με ένα συναίσθημα μιας μικρής μελαγχολίας συνειδητοποιείς πως ταυτόχρονα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το επόμενο καλοκαίρι. Να μας έχει ο Θεός γερούς, σκέπτεσαι. Άλλωστε η Κάρυστος για αυτούς που έχει μαγνητίσει ως μια άλλη Κίρκη, δεν είναι μόνο ένας καλοκαιρινός προορισμός. Είναι η όμορφη διαφυγή, η προσωπική Ιθάκη που σε περιμένει όλο το χρόνο με κάθε καιρό.

Σ.Χ.Μ.
για το ikarystos.gr

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.