Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στη "Γιορτή του Μούρου" από το Σύλλογο "Καστέλλο Ρόσσο"

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία από τον σύλλογο "ΚΑΣΤΕΛΛΟ ΡΟΣΣΟ" η Γιορτή του Μούρου στο Δημοτικό σχολείο του Γραμπιά, το Σάββατο 19 Αυγούστου 2017.

Υπήρξε μεγάλη προσέλευση φίλων και μελών του συλλόγου μας, οι οποίοι δοκίμασαν το Mούρο που με τόση δυσκολία μαζεύεται και αποστάζεται με αποτέλεσμα να είναι πλέον σπάνιο είδος ποτού επισημαίνει ο Σύλλογος στο δελτίο τύπου και συνεχίζει:

Έφαγαν λουκουμάδες που έφτιαχνε εκείνη την ώρα η κυρία Ευγενία Γεωργίου από τη Μεκουνίδα και στη συνέχεια έφαγαν Κοκκίνικο πρόβατο με πατάτες στο φούρνο, προσφορά του Συλλόγου μας. Τα Κοκκίνικα πρόβατα είναι ντόπια εξαιρετική ράτσα και τα προσέφερε στον σύλλογό το μέλος μας Κώστας Μπαλτάς, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ.

Οι φίλοι που ήρθαν στην εκδήλωσή μας, διασκέδασαν και χόρεψαν με τοπικούς χορούς και τραγούδια από τον Δημήτρη και τον Γιάννη Χουντάση, συνοδεία βιολιού από τον Γιώργο Λάμπρου μέχρι τις πρωινές ώρες.

Παράλληλα, μέσα στην αίθουσα του σχολείου εξέθεσε χειροποίητα ρολόγια η Έμμη Ζαναπαλή, τα οποία και έγιναν ανάρπαστα από τους επισκέπτες μας. Τα έσοδα θα διαθέσει ο Σύλλογός μας στον Σύλλογο ΑΜΕΑ ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ.
Φωτογραφία του χρήστη Σύλλογος Γραμπιά Καρύστου Castello Rosso.

Επίσης εξέθεσε εικόνες η κυρία Ιωάννα Μούτση την οποία και ευχαριστούμε.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Διγαλέτος, ο Τοπικός Σύμβουλος Γραμπιά Νίκος Κολόμπαρης, η πρώην Τοπική Σύμβουλος Θεανώ Σταμπέλου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αετού Παναγιώτης Παπαχρήστος.

Ευχαριστούμε τη Λέσχη 4x4 Καρύστου και τον φούρνο του Κώστα Ευφρωσύνη και της Ρούλας Γρίφιζα, για την παρασκευή και το ψήσιμο του φαγητού και του ψωμιού.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου μας Κούλα Αράμπαλη - Μπαλτά για τον συντονισμό και την οργάνωση της εκδήλωσης.

Τέλος, ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Στέλιο Γεωργίου, Ευγενία Γεωργίου, Άννα Βάιμπεργ, Μαργαρίτα Αλφιέρη και Βαγγέλη Μπαλτά για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Για άλλη μία φορά αναδείχθηκε ότι με ομαδική δουλειά και Εθελοντισμό μπορούμε να κρατάμε τις παραδόσεις του τόπου μας ζωντανές.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.