Περιπέτεια για φορτηγό πλοίο στον Καφηρέα: Έμεινε ακυβέρνητο λόγω πυρκαγιάς

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, Καρύστου και Άνδρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του Φ/Γ “STAR CLEO” σημαίας Νήσων Μάρσαλ, λόγω εκδήλωσης μικρής έκτασης πυρκαγιάς στο χώρο μηχανοστασίου του, με 19 αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή νότια Στενού Καφηρέα.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ρυμουλκό πλοίο ''ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ'' Ν.Π.12369, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το εν λόγω πλοίο εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, ενώ διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά είχε κατασβεσθεί με ίδια μέσα. Το “STAR CLEO” στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό πλοίο στο αγκυροβόλιο Λαυρίου, όπου κατέπλευσε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα με ασφάλεια.

Από την Λιμενική Αρχή Λαυρίου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.