«Επιτέλους αρχίζει να μπαίνει τάξη στο λιμάνι»

«Επιτέλους αρχίζει να μπαίνει τάξη στο λιμάνι» ήταν το σχόλιο σε μια συζήτηση που ακούσαμε πρόσφατα στην προκυμαία ανάμεσα σε πεζούς περαστικούς με αφορμή τις τακτικές εξόδους από το Λιμενικό και την κοπή κλήσεων σε αυτοκίνητα που βρίσκονται παρανόμως σταθμευμένα είτε στην κεντρική προβλήτα είτε στο χώρο του λιμανιού προς την πλευρά της θάλασσας.

Η αρχή έγινε τη Μεγάλη Εβδομάδα και φαίνεται πως θα συνεχιστεί αφού υπάρχει πρόθεση ορισμένα πράγματα να οριοθετηθούν και να μπουν σε σειρά.

Το θέμα της ασφάλειας γενικότερα στο λιμάνι δείχνει να αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της νέας ηγεσίας του Λιμεναρχείου, αν κρίνουμε από τις συναντήσεις που είχε η Λιμενάρχης για να διασφαλίσει ότι δε θα συμβεί το παραμικρό κατά την άφιξη του Αγίου Φωτός ενώ και η ίδια φρόντισε για την τήρηση των μέτρων τάξης προτρέποντας τον κόσμο να μην στέκεται στην άκρη της αποβάθρας.

Το παραπάνω βέβαια αναδεικνύει για άλλη μια φορά την υποστελέχωση του Λιμεναρχείου Καρύστου το οποίο εκτός του ότι καλύπτει μια μεγάλη περιοχή ακτών στη Νότια Εύβοια φτάνοντας μέχρι τα Νέα Στύρα και τις ακτές που βλέπουν στο Αιγαίο, πέραν της ευθύνης τριών λιμένων με επιβατική κίνηση αποτελεί βασική μονάδα αφού βρίσκεται κοντά σε νευραλγικό ναυτιλιακό πέρασμα με συχνά - πυκνά περιστατικά.

Τέλος είναι θετικό το ότι διαφαίνεται μια συνεργασία με τον ΟΛΝΕ ο οποίος προσεχώς θα προχωρήσει σε τοποθέτηση σχετικών πινακίδων ως προς την στάθμευση στο λιμάνι, ενέργεια που θα απελευθερώσει πλήρως τα χέρια του Λιμεναρχείου.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.