Πρώτη αντίδραση της Περιφέρειας για τη μεταφόρτωση του πετρελαιόφορου PEGAS στον κόλπο της Καρύστου

Με επιστολή που υπογράφουν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης, Γιώργος Κελαηδίτης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις διαφαινόμενες εξελίξεις με το υπό κράτηση ρωσικό πετρελαιοφόρο PEGAS στον κόλπο της Καρύστου.

Στην επιστολή η οποία έχει αποδέκτες τον υπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό του Λιμενικού, που κοινοποιείται παράλληλα στον υπουργό Περιβάλλοντος και το Δήμαρχο Καρύστου σημειώνονται μεταξή άλλων τα εξής, η Περιφέρεια εκφράζει την ανησυχία της για την υπόθεση του αγκυροβολημένου πλοίου και σημειώνει τις μεταδιδόμενες πληροφορίες περί μεταφόρτωσης του φορτίου των 110.000 τόνων αργού πετρελαίου.

Στην επιστολή σημειώνεται πως η παρουσία του πλοίου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και η επιχείρηση απάντλησης του φορτίου με άλλα μέσα σε μια περιοχή με χαρακτηριστικό τους ισχυρούς ανέμους και τον κυματισμό, δημιουργεί εύλογη ανησυχία στους πολίτες. Αναφέρεται ακόμη πως οποιοδήποτε λάθος λόγω της παραμονής του πλοίου ή της επικείμενης μεταφόρτωσης θα έχει καταστροφικές συνέπειες σε περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο στην ευρύτερη περιοχή.

Το κείμενο καταλήγει ζητώντας άμεση ενημέρωση και ενέργειες ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος οποιουδήποτε συμβάντος.


Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.