Τοπικό Συμβούλιο Καρύστου και Φορείς ζητούν ενδοκυκλαδικό στην Κάρυστο και νέα προβλήτα

Κοινό τόπο αποτελεί πλέον για την πόλη η επιστροφή της εκτέλεσης του ενδοκυκλαδικού δρομολογίου μέσω Καρύστου όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια αλλά και η κατασκευή μιας νέας προβλήτας που θα επιτρέψει την υλοποίηση ευρύτερων ακτοπλοϊκών σχεδίων εκμεταλλευόμενα τη γεωγραφία της περιοχής προς όφελος της Νότιας Εύβοιας.

Ενδιαφέρον έχουν σημεία των τοποθετήσεων μελών του τοπικού συμβουλίου κι εκπροσώπων φορέων κατά την ενημέρωση που έγινε στη συνεδρίαση της 26ης Φεβρουαρίου.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καρύστου, κ. Σπύρου:

Σχετικά με το 3ο θέμα της τρέχουσας συνεδρίασης σας έχω ενημερώσει διεξοδικά στην προηγούμενη 1η απόφαση του συμβουλίου της Κοινότητας Καρύστου. Η σχετική απόφαση όπως είχαμε αποφασίσει στάλθηκε στους αρμόδιους φορείς και στο ΥΠΕΝ από το οποίο λάβαμε και την αντίστοιχη απάντηση, ότι αυτή την στιγμή εκκρεμεί νέα δημοπρασία για την ανάθεση του συγκεκριμένου δρομολογίου και αναμένουμε τα αποτελέσματα. Πιθανόν να αλλάξει η εταιρία ανάθεσης.

Όλες οι προσπάθειες που γίνονται είναι προς την κατεύθυνση να εκτελείται το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Καρύστου, άλλωστε η γραμμή ζητήθηκε και εγκρίθηκε για την Κάρυστο. Στην περίπτωση που παραμείνει στην εκτέλεση του δρομολογίου η παρούσα εταιρία, όπως μας ενημέρωσαν εκπρόσωποι της, δε θέλουν να προσεγγίσουν με την δικαιολογία των ανεπαρκών βυθισμάτων, κάτι που πρακτικά δεν ισχύει.

Θεωρώ ότι πρέπει να εστιάσουμε όλες τις προσπάθειες και τις πιέσεις μας να γίνει η επίσημη βυθομέτρηση από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ξεπεραστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ο σύμβουλος κ. Αλεξανδρής Ευάγγελος τόνισε:

Συμφωνώ με τον πρόεδρο ότι όλες οι ενέργειες μας φυσικά και με την συνδρομή των τοπικών φορέων, πρέπει να γίνουν άμεσα και να είναι επιτακτικές προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΝ ώστε να γίνει η βυθομέτρηση του λιμανιού της Καρύστου. Θα ξεπεραστεί το πρόβλημα πρόσδεσης όχι μόνο για το υφιστάμενο καράβι αλλά και για κάθε επόμενο και η γραμμή θα εκτελείται από το λιμάνι της Καρύστου.

Η σύμβουλος κ. Παπαμιχαήλ Ιωάννα:

Από την πλευρά μου επίσης συμφωνώ να προσπαθήσουμε να γίνει άμεσα η βυθομέτρηση και να επιστρέψει η εκτέλεση του ενδοκυκλαδικού δρομολογίου στο λιμάνι της Καρύστου. Πρέπει η πόλη μας να πάει μπροστά και η συγκεκριμένη γραμμή θα αναδείξει τουριστικά τον τόπο μας.

Η σύμβουλος κ. Κορδώνη Θεοδώρα:

Συμφωνώ και εγώ με την σειρά μου να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να εκτελείται το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο από το λιμάνι της Καρύστου. Όσο παραμένει στο λιμάνι του Μαρμαρίου είναι κακό για την επιβίωση του, καθώς έχει αυξηθεί στο διπλάσιο η διάρκεια του ταξιδιού.

Όλοι οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των συλλόγων και σωματείων συμφωνούν ότι τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, όπως εκτελούνται τώρα είναι ακατάλληλα και πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες από όλους τους φορείς, το πλοίο ‘ΣΑΟΣ’ να επιστρέψει και να προσδένει στο λιμάνι της Καρύστου, για να έχει τουριστικό ενδιαφέρον το συγκεκριμένο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο και να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής της Καρυστίας.

Ο εκπρόσωπος του αναπτυξιακού συνδέσμου Καρυστίας κ. Βερούχης Κων/νος: τόνισε πως πρέπει να γίνουν συντονισμένες προσπάθειες με την συνδρομή των αρμόδιων φορέων ώστε να κατασκευαστεί η καινούρια προβλήτα.

Η εκπρόσωπος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Καρύστου κ. Αθανασίου Ευαγγελία ανέφερε ότι πρέπει να γίνει νέο λιμάνι με τις κατάλληλες υποδομές το οποίο θα πληροί όλες τις προδιαγραφές, με γνώμονα την ασφάλεια των μετακινούμενων. Βέβαια είναι αναγκαίο να αναπτυχθούν και άλλες υποδομές στην πόλη, όπως να επανδρωθεί πλήρως με ιατρούς το νοσοκομείο, να φτιαχτούν οι δρόμοι, να αναβαθμιστούν τα μνημεία κλπ.

Ο εκπρόσωπος του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Καρύστου κ Μαρμαρίου κ. Σφυρίδης Ευάγγελος τόνισε την αναγκαιότητα της ενδοκυκλαδικής διασύνδεσης γιατί όχι μόνο αυξάνεται η επισκεψιμότητα στην περιοχή αλλά και οι τοπικοί επαγγελματίες μπορούν να διακινούν ευκολότερα τα προϊόντα τους στα άλλα νησιά, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η τοπική οικονομία και ανάπτυξη. Εκτιμά επίσης πως πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βαρύτητα στην κατασκευή της νέας προβλήτας καθώς αποτελεί ένα έργο που θα δώσει πνοή στην πρόοδο του τόπου.

Η πρόεδρος του Τουριστικού Συνδέσμου Καρύστου κ. Νόβα Ιωάννα συμφώνησε πως είναι αναγκαία η επιστροφή του πλοίου που εκτελεί το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο στο λιμάνι της Καρύστου για την ενδυνάμωση του τοπικού τουρισμού και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Πιστεύει ότι για τον λόγο αυτό πρέπει να γίνουν συντονισμένες και οργανωμένες ενέργειες από όλους τους φορείς, την τοπική διοίκηση και την ΟΛΝΕ ώστε να είναι αποτελεσματική αυτή η προσπάθεια.

Ο αντιπρόεδρος του Τουριστικού Συνδέσμου Καρύστου κ Λαγώνικος Νικόλαος υποστήριξε ότι έγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες για την ένταξη στο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο της περιοχής της Καρυστίας και πρέπει να συνεχίσει να πραγματοποιείται και να μην χαθεί αυτή η γραμμή από την περιοχή. Συμφωνεί ότι πρέπει να εκτελείται από το λιμάνι της Καρύστου, επειδή είναι πολύ πιο σύντομης διάρκειας σε σχέση με το λιμάνι του Μαρμαρίου και ενδεικτικά ανέφερε πως πέρυσι μετακινήθηκαν περί τις 4.000
κατοίκων – επισκεπτών, μέσω αυτού του δρομολογίου.

Η αντιπρόεδρος του Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Καρύστου κα Σφυρίδη Ροδόπη συμφωνεί ότι δεν υπάρχει λιμάνι για την πρόσδεση μεγάλων πλοίων στην πόλη της Καρύστου και εκτιμά πως το υπάρχον δρομολόγιο με μία μόνο αναχώρηση του πλοίου, δεν μπορεί να στηρίξει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής της Καρυστίας.

Το Συμβούλιο κατέληξε ομόφωνα ζητώντας:

Να γίνουν στοχευμένες ενέργειες και κάθε δυνατή προσπάθεια από την Κοινότητα Καρύστου με την συνδρομή όλων των τοπικών φορέων, για να προχωρήσει άμεσα η επίσημη βυθομέτρηση στο λιμάνι της Καρύστου, με σκοπό να μπορεί να προσδέσει κάθε πλοίο ώστε να εκτελείται το ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο από το Λιμάνι της Καρύστου».

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.