Τροφή για σκέψη: Αυτό που σχεδιάζουν επιχειρηματίες της Σαμοθράκης, θα μπορούσε να γίνει στην Κάρυστο;

Τη δρομολόγηση ενός ταχύπλοου για τους καλοκαιρινούς μήνες, που θα συνδέει την Σαμοθράκη με την Αλεξανδρούπολη παράλληλα με το “Αδαμάντιος Κοραής” της Zante Ferries, εξετάζουν επιχειρηματίες του νησιού, αναφέρει σε δημοσίευσή του το evros-news.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Σαμοθράκης Γιάννη Γλήνια και τον Αντιπρόεδρο Μαργαρίτη Κίρκο, μαζί με άλλους επιχειρηματίες από τον χώρο του τουρισμού, έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές και συζητήσεις με ναυτιλιακές εταιρείες που διαθέτουν ταχύπλοα και δεν βρίσκονται σε δρομολόγια, προκειμένου να φέρουν ένα στην Σαμοθράκη. Στόχος να γίνονται τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο αλλά και Σεπτέμβριο, καθημερινά δυο και τρία δρομολόγια (ανάλογα με την επιβατική κίνηση), που θα συνδέουν την Σαμοθράκη με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Το δρομολόγιο αυτό θα είναι μόνο για επιβάτες και ο χρόνος του ταξιδιού για κάποιον που θέλει να επισκεφθεί την Σαμοθράκη θα είναι κάτω από 1 ώρα, περίπου 50 λεπτά, ενώ το “Αδαμάντιος Κοραής” κάνει 1 ώρα και 50 λεπτά. Με δεδομένο ότι θα γίνονται δυο ή τρία δρομολόγια καθημερινά, θα μπορεί κάποιος να επισκεφθεί και αυθημερόν την Σαμοθράκη.

Η παραπάνω πρωτοβουλία αποτελεί τροφή για σκέψη. Υπάρχουν άραγε επιχειρηματίες στην Κάρυστο που θα μπορούσαν να αναλάβουν μια αντίστοιχη πρωτοβουλία;

«Συν Αθηνά και χείρα κίνει»

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.