6,2 εκ. ευρώ για νέο λιμάνι στην Ιτέα από την Περιφέρεια - Γιατί να μη χρηματοδοτήσει και τη νέα προβλήτα στην Κάρυστο;

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός μετέβη στην Ιτέα το πρωί του Σαββάτου 24 Φεβρουαρίου 2024 και επέβλεψε την έναρξη κατασκευής του έργου: «Αναβάθμιση του προβλήτα του λιμένα Ιτέας».

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού ύψους 6.200.000 ευρώ, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025, και μπήκε στο στάδιο την υλοποίησης κατόπιν προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που ανέλαβε τη μελέτη, τη δημοπράτησή του και την επίβλεψη της πορείας κατασκευής.

Με αφορμή την έναρξη των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Σε προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο Φωκίδας χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε το έργο επέκτασης και εκβάθυνσης του λιμένα Ιτέας, προϋπολογισμού 6.200.000 ευρώ, από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας 2021 – 2025.

»Ένα έργο, που δίνει τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές στην Ιτέα και όλη τη Φωκίδα, γίνεται πράξη και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να παραδοθεί ως το καλοκαίρι του 2025, άρτια κατασκευασμένο, στην τοπική μας κοινωνία!»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας Γιώργος Δελμούζος τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σήμερα ξεκίνησαν οι γερανοί να βαθαίνουν το λιμάνι της Ιτέας μας, αφού σε χρόνο ρεκόρ λάβαμε 40 και πλέον αδειοδοτήσεις σε λιγότερο από 3 χρόνια. Ευελπιστούμε ότι με το έργο αυτό η Φωκίδα μας θα γίνει η πύλη εισόδου της Στερεάς που αγαπάμε».
 
Δε θα μπορούσε η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει και τη δημιουργία της αναγκαίας προβλήτας εξωτερικά του λιμένα της Καρύστου που θα μπορούσε να δώσει μια ισχυρή τόνωση στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής με την ένταξης της πόλης και σε άλλα κυκλαδίτικα δρομολόγια;

Με το ζήτημα έχει πλέον εξελιχθεί σε ένα από τα βασικά θέματα της περιοχής για το αύριο και τη συγκέντρωση μέχρι τώρα περισσότερων από 1.500 υπογραφών, μήπως ήρθε η ώρα ο Δήμαρχος Καρύστου, αναβαπτισμένος πλέον μετά και τις εκλογές στην ΚΕΔΕ, να ενεργοποιηθεί και να αναλάβει πρωτοβουλίες;

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.