Επίσκεψη με νόημα και ουσία του Α΄Δημοτικό Σχολείο στον Φιλοζωικό Σύλλογο Καρύστου

Ανακοίνωση από το Α' Δημοτικό Σχολείο Καρύστου: Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία, η Δ’ και η Ε’ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Καρύστου. Πιο συγκεκριμένα, το Κυνοτροφείο του Δήμου μας, που αυτή τη στιγμή φιλοξενεί, και προστατεύει πολλά αδέσποτα σκυλιά, που βρέθηκαν παρατημένα στους δρόμους σε άθλιες, τις περισσότερες φορές, συνθήκες. Πρόκειται για σκυλιά βασανισμένα, κακοποιημένα, παρατημένα, που μέσα από την ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ δράση των γυναικών, που γνωρίσαμε σήμερα, αυτά τα σκυλάκια κέρδισαν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή! Βρίσκονται σε ένα ασφαλές, προστατευμένο και καθαρό περιβάλλον, όπου έχουν επαρκή τροφή, νερό και φυσικά παρέχεται φαρμακευτική αγωγή σε όσα από αυτά είναι άρρωστα. Να τονίσουμε πως είναι όλα πλήρως εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα.

Ποιο είναι όμως το κίνητρο αυτών των γυναικών για όλο αυτό το λειτούργημα που προσφέρουν; Μα φυσικά…η ανιδιοτελής αγάπη τους απέναντι σε αυτές τις απροστάτευτες και βασανισμένες ψυχές.

Η σημερινή μας επίσκεψη στο Κυνοτροφείο του Δήμου μας είναι πολύ σημαντική. Σκοπός της ήταν η ενημέρωση των μαθητών/τριών για την σημασία της φροντίδας και προστασίας των ζώων, η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ζώα στην κοινωνία, η εκπαίδευση των μαθητών σχετικά με τον τρόπο περίθαλψης και φροντίδας των ζώων, η προώθηση του σεβασμού προς τα ζώα και τη συνύπαρξη μαζί τους και τέλος η προώθηση της υιοθεσίας αδέσποτων ζώων και της συμβολής στην μείωση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Οι μαθητές/τριες μας χάρισαν παλιά τους παιχνίδια και μπάλες στα σκυλάκια, και παρακολούθησαν τη διαδικασία φροντίδας των ζώων, στην οποία συμμετείχαν με την επίβλεψη των υπεύθυνων κυριών, και οι ίδιοι .

Ευχαριστούμε τον Φιλοζωικό Σύλλογο Καρύστου για τη φιλοξενία, την περιποίηση και τα εδέσματα που πρόσφεραν στους μαθητές/τριες του σχολείου μας. Μα πάνω απ’ όλα,τους ευχαριστούμε για το σπουδαίο έργο που προσφέρουν.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας! Οικονομική στήριξη, τροφές, παιχνίδια για τα σκυλιά είναι μόνο μερικοί από τους τρόπους που μπορούμε κι εμείς να συμβάλλουμε στο σπουδαίο έργο τους!

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.