Κάποιος να πει στην Αθήνα ότι η Νότια Εύβοια δεν είναι απλά μια παραλία για βουτιές το καλοκαίρι

Κάποτε έκλεισε η ΔΟΥ Καρύστου. Ακολούθησε το ΙΚΑ. Τώρα κλείνει το υποθηκοφυλακείο στην Κάρυστο και τα ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι. Κάτι ακούγεται και για το Ειρηνοδικείο σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση του κ. Χατζηνικολή.

Πριν περίπου ένα χρόνο έκλεισε η Alpha Bank. Να δούμε αν θα ακολουθήσουν κι οι άλλες.

Το Νοσοκομείο Καρύστου παραμένει ουσιαστικά ακέφαλο εδώ και 7 μήνες ενώ ιατροί που είχαν έρθει μετά από επίμονες και άοκνες προσπάθειες του κ. Μίχα, παραιτούνται. Ό,τι χτίστηκε με κόπο τα προηγούμενα δέκα χρόνια, τίθεται σε κίνδυνο.

Ωραία τα τηλεοπτικά ρεπορτάζ που ξεκινούν στα τέλη της άνοιξης για τις παραλίες, τα γραφικά χωριουδάκια και τα αξιοθέατα, αλλά κάποιος πρέπει να πει στο κεντρικό κράτος και μέσα από τα δημόσια βήματα όταν παρέχονται πως η Νότια Εύβοια δεν είναι απλά μια παραλία για βουτιές και σουλάτσο τα καλοκαίρια.

Ζουν άνθρωποι. Έχουν κι αυτοί τις ανάγκες και δεν είναι δυνατό για απλά ή σύνθετα πράγματα οι κάτοικοι μιας περιοχής που έχει το μέγεθος ενός νομού, να πρέπει να τρέχουν πότε στην Κύμη, πότε στη Χαλκίδα ή ακόμη και στην Αθήνα. 

Κάθε τι που κλείνει, αν δεν αποτελεί ένδειξη παρακμής, είτε το λιγότερο σημάδι εγκατάλειψης κι αδιαφορίας προς τους πολίτες.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.