Για τον καλό παιδικό μου φίλο, τον Χρήστο

Με έκπληξη αλλά και χαρά διάβασα για την υποψηφιότητα του Χρήστου Μαμά στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές το φθινόπωρο με το συνδυασμό του Γιάννη Μανώλη. Η έκπληξη έγκειται στο ότι ήταν κάτι που δεν περίμενα, η χαρά διότι πρόκειται για αυτού του είδους τους ανθρώπους που μπορούν να πάνε μπροστά την περιοχή αν τους δοθεί η ευκαιρία.

Του Στρατή Μαζίδη 

Με τον Χρήστο γνωριζόμαστε από τότε που γεννηθήκαμε, όπως και με τα αδέρφια του. Δεύτερη γενιά οικογενειακών πραγματικών φίλων. Τι γέλια, τι συζητήσεις, τι καλοκαίρια, τι Πάσχα, τι κλωτσοπατινάδες! Τον θυμάμαι από μαθητή γυμνασίου να σερβίρει στο εστιατόριο των bungalows στον Αετό ενώ ενίοτε αργότερα κρατούσε κάποια βράδια και το μπαρ. Φιλότιμος, εργατικός, σοβαρός την ώρα της δουλειάς και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του, η ευγένεια.

Τα χρόνια πέρασαν. Ο Χρήστος ήρθε για τουριστικές σπουδές στην Αθήνα, τις οποίες πήγε αρκετά επίπεδα πιο πάνω συνεχίζοντας στην Ελβετία. Η συνέχειά του γνωστή. Από τα bungalows στο καλύτερο και πιο φημισμένο ξενοδοχείο στο Ντουμπάι. Εκεί έκανε τις δικές του κινήσεις ενώ αργότερα μεταπήδησε στον αεροπορικό τομέα.

Ο Χρήστος έγινε κάτι σαν τον Γκιούλιβερ γυρίζοντας τον κόσμο και μαθαίνοντας ανθρώπους και πολιτισμούς στον ελεύθερο χρόνο του. Ωστόσο τελικά τα έφερε η ζωή κι ο Χρήστος τις δουλειές του, ώστε συχνά πυκνά να βρίσκεται στην Κάρυστο. 

Θυμάμαι όταν ήμασταν μαθητές που μου έλεγε ότι το όνειρό του είναι να αγοράσει μια μέρα το Αμαλία στον Μπούρο και να του δώσει ζωή. 

Τώρα φαίνεται πως ονειρεύεται ίσως ένα πιο ζωντανό αύριο για την Κάρυστο. Ο Χρήστος ανήκει στην τελευταία εκείνη φουρνιά που βλέπαμε τα πλοία και τα δελφίνια να πηγαινοέρχονται γεμάτα κόσμο. 

Τον κ. Μανώλη δεν τον γνωρίζω. Όμως το κριτήριό του να αποτανθεί στο Χρήστο με βάση το τουριστικό κριτήριο και την εμπειρία του τελευταίου, είναι σωστό. Ο Χρήστος είναι εξωστρεφής άνθρωπος, φέρνει μια άλλη κουλτούρα δίχως όμως να νοθεύει ορισμένα βασικά πράγματα.

Συνεπώς αν η Κάρυστος θέλει ένα καλό παιδί, έναν ευγενή, χαμογελαστό άνθρωπο, σοβαρό επαγγελματία που σχεδόν 20 χρόνια έξω έμαθε πράγματα γνωρίζοντας τον τουρισμό και τις ανάγκες των επισκεπτών σε πιεστικές κι απαιτητικές συνθήκες, με παραστάσεις κι αέρα αισιοδοξίας, τότε ο Χρήστος θα της φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Και κάτι βασικό από την εμπειρία που έχω αποκομίσει ενασχολούμενος από πολύ μέσα με δημοτικές εκλογές κοντά 15 χρόνια σε άλλους δήμους: πολλοί αναζητούν μέσα από την κάθοδό τους στα κοινά να φτιάξουν τη ζωή τους. Ο Χρήστος δεν το χρειάζεται αυτό.

Χρηστάκο καλή επιτυχία!

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.