Το καμάρι της νότιας Εύβοιας και όχι άδικα

Ένα από τα διαχρονικά προβλήματα της Ελληνικής περιφέρειας ήταν και παραμένουν οι παροχές του κλάδου υγείας στους πολίτες και ειδικά σε περίπτωση που συμβεί σε κάποιον κάτι σοβαρό. Φωτεινή εξαίρεση εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί το Διόκλειο Νοσοκομείο Καρύστου.

Του Στρατή Μαζίδη

Δέκα χρόνια μετά την έλευση του νέου διοικητή του νοσοκομείου και ταυτόχρονα υποδιοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας, κ. Τάσου Μίχα το νοσοκομείο έχει ανέβει τόσα επίπεδα ώστε να μην είναι υπερβολή να ισχυριστεί κανείς πως αποτελεί το καμάρι της νότιας Εύβοιας.

Αυτό δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη αλλά με συστηματική και επιμονή δουλειά ενός διοικητή που θα τον δεις το βράδυ να ανεβαίνει στο Διόκλειο ότι μέρα και αν είναι, ο οποίος ενώ έχει απαιτήσεις από το προσωπικό, αυτό μίλα με τα καλύτερα λόγια για αυτόν.

Η ανοδική πορεία του νοσοκομείου μας δείχνει πως όταν υπάρχει σχέδιο, ηγεσία με στόχους και ευσυνείδητοι εργαζόμενοι, τότε μπορεί μια προσπάθεια γρήγορα να αποφέρει καρπούς.

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και συγκεκριμένα όταν μπαίνει κανείς στο χώρο του νοσοκομείου το πρώτο που βλέπει είναι το φροντισμένο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά [του ιατρού] της Κριμαίας και τον ευγενέστατο εργαζόμενο στην υποδοχή στον οποίο αν πεις μία καλή κουβέντα θα στο ανταποδώσει με 100.

Το νοσοκομείο είναι πεντακάθαρο ενώ στους τοίχους δε θα βρεις ούτε μία μουτζούρα.

Ιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό είναι εξυπηρετικοί και ευγενείς βάζοντας το δικό τους σημαντικό λιθαράκι στην αναβάθμιση του νοσοκομείου του οποίου η φήμη έχει αρχίσει και επεκτείνεται πολύ πέρα από τα όρια της νότιας Εύβοιας.



Οι δυνατότητες του νοσοκομείου επεκτείνονται ταχύτατα. Ο αξονικός τομογράφος, ο εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού και η υλοποίηση τα επόμενα χρόνια της μονάδας τεχνητού νεφρού θα λύσουν τα προβλήματα πολλών συνανθρώπων μας. Αυτό ισχύει και με την επέκταση της δυνατότητας πραγματοποίησης περισσότερων χειρουργικών επεμβάσεων στο νοσοκομείο.

Οι μονάδες αυξημένης φροντίδας αλλά και η κλινική Covid είναι πάρα πολύ καλά εξοπλισμένες. Τα δωμάτια είναι σε εξαιρετική κατάσταση με καινούργιο εξοπλισμό, καινούργια κουφώματα και ανακαίνιση των τουαλετών. 



Η σήμανση του νοσοκομείου είναι τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά για να μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι πιθανοί τουρίστες που ίσως χρειαστεί να το επισκεφθούν.

Επίσης προκαλεί θετική εντύπωση η παρουσία ειδικών κουτιών με φυλλάδια αξιολόγησης και αναλογιζόμενος κάνεις την πρόοδο του νοσοκομείου όλα αυτά τα χρόνια, το μόνο βέβαιο είναι ότι η διοίκηση του νοσοκομείου λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις υποδείξεις και τις προτάσεις για βελτιώσεις.

 

Σίγουρα δε χρειάζεται να πει κανείς πολλά λόγια για το Διόκλειο Νοσοκομείο. Είναι σημαντική η αίσθηση να ξέρεις ότι στο νοσοκομείο υπάρχουν γιατροί πολλών ειδικοτήτων ικανοί και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν αν σου συμβεί κάτι και πως δεν χρειάζεται με το παραμικρό να τρέξεις στην Αθήνα και να φύγεις από τον τόπο σου. Είναι δηλαδή με άλλα λόγια μεγάλης σημασίας η αίσθηση της ασφάλειας που παρέχει το νοσοκομείο στην περιοχή. Ακόμη και σε περιπτώσεις που θα χρειαστεί να μεταβεί κανείς στην Αθήνα, δε φεύγει δίχως τις απαραίτητες πρώτες οδηγίες.

Και στα πλαίσια αυτά εκτός από το μπράβο στη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου αξίζει και ένα μπράβο στους κατοίκους και τις αρχές της πόλης που στηρίζουν την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Διόκλειο, το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και για τα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Επίσης τα οικονομικά του Νοσοκομείου είναι ισοσκελισμένα και αξιοποιείται έως και το τελευταίο σεντ προς όφελος των παρεχομένων υπηρεσιών.

Μακάρι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και το νοσοκομείο να αποκτήσει ακόμη περισσότερες δυνατότητες οι οποίες σήμερα μπορεί να φαντάζουν αδύνατες ή απίθανες. Όμως ό,τι έχει γίνει τα τελευταία 10 χρόνια αποδεικνύει πως με συστηματική δουλειά, σχέδιο και επιμονή τα πάντα είναι δυνατά. Κι ας μην ξεχνάμε πως η υγεία είναι πάνω απ' όλα.








Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.