Πολύς κόσμος στη διαμαρτυρία για τα αιολικά πάρκα στα Στύρα

Στη διαμαρτυρία στα Στύρα στις 10.4.2022 συμμετείχαν πάνω απο 200 άτομα και ήταν η μεγαλύτερη που έχουμε δει στην περιοχή μας. Σε αυτό βοήθησε η συμμετοχή των συλλόγων αρχαιολόγων που ήρθαν από την Αθήνα καθώς και η συμμετοχή του ΕΟΣ Χαλκίδας.

Στο λιμάνι των Νέων Στύρων έγιναν μικρές ομιλίες από τους εκπροσώπους των Συλλόγων και τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι στο σημείο που βρισκόμαστε, μόνο η αντίσταση της τοπικής κοινωνίας μπορεί να εμποδίσει την εγκατάσταση των 33 α/γ που απειλούν τα Στύρα και τη γύρω περιοχή. Είναι μια μάχη που κάθε κάτοικος οφείλει να δώσει αφού διακυβεύεται η ποιότητα της ζωής μας και ο τουρισμός. Εχουμε ήδη υποστεί τη διάλυση της ορεινής φύσης της Καρυστίας. Θα αφήσουμε να μας χαλάσουν και τους οικισμούς;

Η ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι τεράστια και οφείλει να ηγηθεί τον αγώνα αποτροπής εγκατάστασης ανεμογεννητριών κοντά στους οικισμούς. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τα Στύρα έχουν πάρει άδεια παραγωγής 25 ανεμογεννήτριες στο Λιβαδάκι και το Λυκόρεμα.

Μετά το λιμάνι, η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με πορεία στα αρχαία λατομεία του Νημποριού. Είναι μια θαυμάσια τοποθεσία που έχει μείνει ξεχασμένη και μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος του τουρισμού. Ας μην αφήσουμε να μας την πάρουν τα συμφέροντα των εταιρειών. Φτάνει πια!

Σύλλογος Προστασίας Καρυστίας

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.