Συνελήφθη ο πλοίαρχος του SIFNOS JET στη Μύκονο για υπεράριθμους - Ξανά Μαρμάρι αντί για Κάρυστο και χθες

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Τ/Χ-ΚΑΤ ''SIFNOS JET'' σημαίας Κύπρου, στο λιμένα ν. Μυκόνου, διότι μετά από καταμέτρηση επιβατών στο πλοίο το οποίο προερχόταν από τον λιμένα ν. Πάρου, διαπιστώθηκε ότι έφερε υπεράριθμους επιβάτες. Συνολικά καταμετρήθηκαν 482 επιβάτες αντί του προβλεπόμενου μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού των 430, που προβλέπει το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του εν λόγω πλοίου. 

Επιπροσθέτως, η μεταφορική ικανότητα του πλοίου έπρεπε να περιοριστεί στο 80% δηλαδή σε 344 επιβάτες, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του covid_19.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Μυκόνου, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

+ + +

Λίγο αργότερα εκτελέστηκε το δρομολόγιο από Σύρο για Τήνο-Ανδρο-Κάρυστο, αλλά για τρίτη συνεχή φορά εξυπηρετήθηκε από το Μαρμάρι. Υπάρχει έντονο παρασκήνιο για τη χθεσινή ημέρα και ενώ φημολογείτο πως το πλοίο θα προσέγγιζε στην Κάρυστο, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχουν και ορισμένα αόρατα εμπόδια κι εντός πόλης.

Στην Κάρυστο εξακολουθούμε να αγνοούμε γιατί επί τρεις συνεχόμενες φορές, είτε με το Caldera Vista είτε με το Sifnos Jet, το δρομολόγιο εξυπηρετήθηκε μέσω Μαρμαρίου μολόνοτι α. υπάρχει επιστολή της εταιρείας ότι διαθέτει πλοίο για κατάπλου στο λιμάνι μας και β. τη δήλωση της Καρύστου ως λιμένα προσέγγισης στον πίνακα δρομολογίων που έχει κατατεθεί στο ΥΕΝ.

Άλλωστε να θυμίσουμε ότι το ισομεγέθες πλοίο ANDROS JET είχε καταπλεύσει άνετα την άνοιξη του 2019 ενώ το 105 μέτρων PAROS JET είχε μπει χωρίς πρόβλημα και με άνετη μανούβρα το ίδιο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με απάντηση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος «σε περίπτωση μη προσέγγισης πλοίου η οικεία Λιμενική Αρχή ζητάει από το πλοίο να δώσει εξηγήσεις για τον λόγο για τον οποίο δεν κατέστη δυνατό αυτό και γίνεται ημερολογιακή εγγραφή στο ημερολόγιο συμβάντων καθώς και ανάλογη εγγραφή στο ημερολόγιο γέφυρας του πλοίου».

Μπορεί η οικεία Λιμενική Αρχή να μην υποχρεούται σε έκδοση ανακοίνωσης, ωστόσο στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος ο επισκέπτης διαπιστώνει ότι πολλές φορές για κάθε "αδυναμία προσέγγισης" εκδίδεται άμεσα δελτίο τύπου που επεξηγεί την αδυναμία:

https://www.hcg.gr/el/search/?query=%CE%91%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%AF%CE%B1+%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82

Συνεπώς η οικεία Λιμενική Αρχή γνωρίζει και αν θέλει, μπορεί να ενημερώσει τους πολίτες.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.