Η Λαϊκή Συσπείρωση για τη χρήση του υπό κατασκευή δρόμου Πόρτο Λάφια – Στύρα από τις εταιρίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών


Σε αποκλειστικής χρήσης για τη μεταφορά ανεμογεννητριών έχει μετατρέψει τον υπό κατασκευή εδώ και δέκα χρόνια δρόμο Πόρτο Λάφια – Νέα Στύρα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής Καρύστου.

Στο «γεφύρι της Άρτας» στη Νότια Εύβοια, στο δρόμο Πόρτο Λάφια - Νέα Στύρα, έχουν διακοπεί εδώ και περίπου δύο χρόνια οι εργασίες. Μάλιστα, αυτή ήταν η τρίτη εργολαβία που άφησε το έργο.

Παρά τις δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη από την Κάρυστο τον περασμένο Ιούλη για νέο ανάδοχο δεν έχει υπάρξει ούτε επανέναρξη εργασιών, ούτε κάποια σχετική ενημέρωση. Αντί για αυτό, ο σφραγισμένος μέχρι πρόσφατα δρόμος έχει ανοίξει εδώ και μία βδομάδα για να περάσουν τα κομμάτια των ανεμογεννητριών της εταιρίας «Τζάσπερ», όπως έγινε και πριν δύο χρόνια για την εξυπηρέτηση της εταιρίας ENEL.

Πρόκειται για πρόκληση της Περιφερειακής Αρχής, με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής! Ένα πολύ σημαντικό έργο για το σύνολο του Δήμου Καρύστου μένει ανολοκλήρωτο με ευθύνη όλων των Περιφερειακών Αρχών της τελευταίας δεκαετίας, αλλά όταν πρόκειται για τα μονοπώλια της ενέργειας που λυμαίνονται τον τόπο μας οι λύσεις είναι άμεσες. Κατά τα άλλα ακούμε μεγάλα λόγια για «ανάπτυξη», για «νέες θέσεις εργασίας» και άλλα διάφορα.

Από μεγάλα λόγια χορτάσαμε!

Η Περιφέρεια Στερεάς οφείλει:

  1. Να δώσει ΤΩΡΑ συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το νέο διαγωνισμό και την ολοκλήρωση του έργου Πόρτο Λάφια – Στύρα. Αντίστοιχα, για το βόρειο κομμάτι του δρόμου, το Στύρα – Ραπταίοι.

  2. Να μην επιτρέψει να περάσει ούτε κομμάτι ανεμογεννήτριας από τον υπό κατασκευή δρόμο ως την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου.Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Καρύστου

ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Παρασκευάς

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.