Θα μπουν ανεμογεννήτριες στον Αετό; Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε για το ενδεχόμενο τοποθέτησης ανεμογεννητριών ακόμη και στον Αετό Καρύστου. Θα μπουν ανεμογεννήτριες στον Αετό; Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή, κοιτάξτε γύρω σας. Δε γνωρίζω το πως προκύπτει αυτό το πλάνο που κάνει αναφορά σε ανεμογεννήτριες 110 μέτρων, αλλά οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς. Καμία επένδυση ή έργο δεν μπορεί να γίνει, δίχως τις ευλογίες [;], συναίνεση [;], ανοχή [;] μιας τοπικής κοινωνίας. 

Στρατής Μαζίδης

Στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Εύβοιας δεν υπήρξε ισχυρή αντίδραση, όπως πχ στην Κερατέα πριν λίγα χρόνια με το ΧΥΤΑ με την περιοχή να είναι για καιρό πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Στην τελευταία συγκέντρωση κατά των αιολικών πάρκων όταν ήρθε στην περιοχή ο πρωθυπουργός για τα εγκαίνια του πάρκου της ENEL, έδωσαν το "παρών" καμιά τριανταριά άνθρωποι. Για αυτό δεν έδωσε και δε θα δίνει σημασία κανείς. 

Αν αντί για 30 άτομα, ήταν πχ 300 θα ήταν διαφορετικά και αν ήταν 600-800 και όχι στην είσοδο της πόλης αλλά στον Καφηρέα, τότε τι λέτε; Θα ήταν ή δε θα ήταν θέμα ρεπορτάζ σε τηλεοπτικούς σταθμούς;

Πριν λίγες ημέρες συζητούσα το θέμα με μια καλή φίλη από την περιοχή. Αναρωτήθηκε πάνω στην κουβέντα μας γιατί δεν αντιδρά η τοπική κοινωνία. Της απήντησα με μια ερώτηση "εσύ γιατί δεν ξεσηκώνεσαι;".

Η τοπική κοινωνία δεν αντιδρά. Την υποβαθμίζουν γενικώς και το ανέχεται. Το 3ημερο ελήφθη μήνυμα από αναγνώστρια η οποία δεν κατάφερε να έρθει στην Κάρυστο διότι, όπως μας είπε, Κυριακή και Δευτέρα δεν είχε ΚΤΕΛ από το Μαρμάρι. Τόσο απλό. Και αυτά στην Κάρυστο που κάποτε είχε τρία πλοία.

Όταν πήγε να γίνει ο πυρηνικός σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας στον Καφηρέα [που ίσως να μη μιλούσαμε σήμερα για αιολικά] η τοπική κοινωνία με τη δυναμική της αντίδραση, το απέτρεψε. Άρα όποιος αναρωτιέται για το οτιδήποτε αφορά την περιοχή, αν θα προκύψει κάτι θετικό ή αρνητικό, να κοιτά προσεκτικά την τοπική κοινωνία και πως συμπεριφέρεται. Μπορεί να βρει τις απαντήσεις.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.