Σχετικά με τη [μη] έλευση του PAROS JET στην Κάρυστο

Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί μια αφίσα η οποία παραπέμπει στην ακτοπλοϊκή εταιρεία Sea Jets όπου διαφημίζει νέο δρομολόγιο από Ραφήνα για Κάρυστο και Κυκλάδες. Η συγκεκριμένη αφίσα εκτός από την ηλεκτρονική της διακίνηση, έχει τυπώθει και κολληθεί τουλάχιστον σε μια καφετέρια, όπου ένας αναγνώστης είχε την καλοσύνη να φωτογραφίσει και να μας στείλει.

Του Στρατή Μαζίδη

Επιλέξαμε να μη δημοσιεύσουμε τίποτε, ούτε με επιφύλαξη πριν υπάρξει κάτι επίσημο. Διαβάζοντας τις δημοσιεύσεις της κ. Κόλλια, σκέφτηκα ότι για να το λέει πρέπει να έχει κάποια βάση, τόση τουλάχιστον ώστε να δημοσιεύσει κάτι. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας όμως δεν υπήρχε τίποτε αλλά ούτε και στα κοινωνικά δίκτυα της Sea Jets. Αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα του φημολογούμενου πρακτορείου δεν είχε ανέβει κάτι.

Επίσης έστειλα μήνυμα στην εταιρεία ρωτώντας προς επιβεβαίωση, το οποίο ελήφθη και διαβάστηκε, αλλά απάντηση δεν έλαβα. Τηλεφώνησε άνθρωπος στα γραφεία της εταιρείας, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα. Κάλεσα επίσης ο ίδιος και η κυρία με την οποία μίλησε δεν ήξερε τίποτε ενώ και στο σύστημα της εταιρείας δεν υπάρχει κάτι. Δεν είναι λίγο περίεργο για ένα δρομολόγιο με 5 λιμάνια να μην μπορείς να κλείσεις θέσεις θέσεις σχεδόν δέκα ημέρες πριν;

Επιπλέον αναρωτήθηκα τι χρησιμότητα έχει ένα τέτοιο δρομολόγιο από τις 29 Αυγούστου όπως διαβάσαμε και για λίγες εβδομάδες. Αν επρόκειτο για δοκιμή θα χρειαζόταν να γίνει νωρίτερα και φυσικά να διαφημιστεί εκτενώς και αρκετό χρόνο πριν για να ενημερωθεί ο κόσμος. Πχ θα είχε λογική, αν όντως υπάρχει τέτοια πρόθεση, να αρχίσει να διαφημίζεται από φέτος για την επόμενη σεζόν. Κάτι τέτοιο δε συνέβη.

Επιπρόσθετα απορίες προκαλεί η επιλογή του PAROS JET, που έχει μήκος 103 μέτρα όταν η εταιρεία διαθέτει άλλα μικρότερα που μπορούν πιο εύκολα να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Καρύστου.

Ωστόσο κοιτάζοντας την αφίσα άλλη μια φορά προσεκτικά, παρά το επιτυχές εικαστικό της αποτέλεσμα, υπάρχουν κάποια χτυπητά λάθη και ανακρίβειες:

Πρώτον, ενώ το "δρομολόγιο" είναι Ραφήνα - Κάρυστος - Τήνος - Μύκονος - Πάρος - Νάξος γιατί αναφέρει από "Ραφήνα προς Κάρυστο - Κυκλάδες έως Αιγαίο - Κρήτη"; Καταρχήν η Κάρυστος και οι Κυκλάδες δεν είναι είναι στο Αιγαίο; Κατά δεύτερον Αιγαίο πού; Χύμα στη θάλασσα; Και τέλος αφού το...δρομολόγιο σταματά στη Νάξο πού κουμπώνει η Κρήτη;

Δεύτερον, ενώ διαβάσαμε για κάθε Πέμπτη και πρώτο δρομολόγιο στις 29/8 στην αφίσα φαίνεται ότι πρόκειται για καθημερινό δρομολόγιο ενώ δεν υπάρχει καμία αναφορά στο πότε ξεκινά το...δρομολόγιο.

Τρίτον, είναι ποτέ δυνατό μια μεγάλη εταιρεία να βγάζει "αφίσες" για πλοία και δρομολόγιά της δίχως τα στοιχεία της πέραν των παραπάνω ασαφειών; Πού είναι η διεύθυνση, τα τηλέφωνα και η ιστοσελίδα της Sea Jets; Το τηλέφωνο του Λιμεναρχείου Καρύστου δεν κολλά πουθενά. Ενώ δεν υπάρχει "τουριστικό πρακτορείο πλατεία". Ποια πλατεία; Ποιας πόλης; Ποιου πράκτορα; Στη Ραφήνα δεν υπάρχει πράκτορας; Στον Πειραιά;

Ερμηνείες υπάρχουν για τα παραπάνω αλλά ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του δίχως αυτό να μας στερεί την ελπίδα ότι στο υπάρχον δρομολόγιο του πλοίου θα μπει ένα ακόμη λιμάνι επειδή ακριβώς κάποιοι το παλεύουν.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.