Ως πότε η Νότια Εύβοια θα είναι ο φτωχός συγγενής της Περιφέρειας;

Το ikarystos.gr ξεκίνησε το δικό του ταξίδι περίπου τέτοιες ημέρες τον Αύγουστο του 2017. Έκτοτε και για αρκετό χρονικό διάστημα παρακολουθούσαμε την ενημέρωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την Εύβοια. Δυστυχώς εκτός από διαδικαστικού τύπου ανακοινώσεις και ενέργειες, δε θυμάμαι κάτι που να αφορά έργα πνοής στην περιοχή.

Του Στρατή Μαζίδη

Μόνο η εξαγγελία για βελτιώσεις στο οδικό δίκτυο στον Καφηρέα, που και για αυτό δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση. Κανένα ουσιαστικό έργο πνοής, καμία υποδομή. Τίποτε απολύτως. Πόσες φορές άραγε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα Στύρα, το Μαρμάρι, την Κάρυστο και τα χωριά της περιοχής στη θητεία του; Αλλά και οι προκάτοχοί του;

Κάποια στιγμή αυτό πρέπει να σταματήσει. Η περιοχή πρέπει να αποκτήσει αυτά που δικαιούται. Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας και ένα από τα μεγάλα νησιά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Δεν είναι δυνατό να μη διαθέτει έναν ασφαλή και άνετο αυτοκινητόδρομο. Δεν μπορεί το κομματάκι που μοιάζει με δρόμο στα Κάψαλα να είναι αυτό που συνδέει την Κάρυστο, το Μαρμάρι και τα χωριά με το υπόλοιπο νησί. Ειδικά όταν για μια σειρά διεκπεραιώσεων χρειάζεται ο πολίτης να μεταβεί πότε στην Κύμη και πότε στη Χαλκίδα.

Από εμπειρία αντίστοιχων έργων της Περιφέρειας Αττικής, θα μπορούσε πχ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πέρα από τη δημιουργία ενός σοβαρού οδικού άξονα που θα μας συνδέσει με το υπόλοιπο νησί, να προχωρήσει και σε άλλα έργα.

Πχ η ανάπλαση του δημοτικού γηπέδου και η δημιουργία ενός πρότυπου αθλητικού κέντρου, η αγορά - ανάπλαση και πολιτιστική εκμετάλλευση παραδοσιακών κτισμάτων στην Κάρυστο, μια βιοκλιματική ανάπλαση της Ελλήνων Αμερικής που αποτελεί την πύλη εισόδου στην πόλη και διαθέτει αρκετές όμορφες παραδοσιακές οικίες, η δημιουργία ενός σύγχρονου ποδηλατόδρομου, η ανέγερση ενός νέου πολιτιστικού κέντρου, η δημιουργία ενός πάρκου κ.ο.κ.

Η Νότια Εύβοια αποτελεί μέρος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Διαθέτει φυσικό πλούτο, αρχαιολογικούς θησαυρούς και κατοίκους που ως πολίτες αυτού του τόπου δικαιούνται ίσης αντιμετώπισης στο πως η Περιφέρεια διανέμει τα κονδύλια της κι αποφασίζει τα έργα της.

Η νέα Δημοτική Αρχή, οι φορείς και οι πόλεις της Νότιας Εύβοιας πρέπει να ενώσουν δυνάμεις και να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.