Δείτε το ΠΑΝΟΡΑΜΑ όταν ταξίδευε στο Τομπάγκο-Τρινιντάντ της Καραϊβικής και το σπάνιο χαρακτηριστικό του


ikarystos.gr - Τριαντά δύο χρόνια ζωής συμπληρώνει φέτος το ΠΑΝΟΡΑΜΑ το οποίο ήρθε στα τέλη του 2010 στη Δραπετσώνα και περίπου ένα χρόνο μετά ξεκίνησε δρομολόγια στη γραμμή Ραφήνα - Μαρμάρι. Το πλοίο ναυπηγήθηκε στα γερμανικά ναυπηγεία Martin Jansen GmbH & Co. Το Δεκέμβριο του 1987 κατέπλευσε στο Port of Spain του Τρινιντάντ και την επόμενη ημέρα παραδόθηκε στην κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Τομπάγκο και Τρινιντάντ.

Το 1988 ξεκίνησε δρομολόγια στη γραμμή  Port of Spain (Τρινιντάντ) - Scarborough (Τομπάγκο). Εξυπηρέτησε τη γραμμή μέχρι το 2007 οπότε παροπλίστηκε. Το 2010 πωλήθηκε στη λιβεριανή εταιρεία Aloi Maritime Inc και ένα χρόνο αργότερα πέρασε στην Panorama Shipping Co.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, βλέπουμε το ΠΑΝΟΡΑΜΑ στα χρόνια που βρισκόταν στη νότια Καραϊβική Θάλασσα.


M/S PANORAMA i Port of Spain, Trinidad, november 2007. © Foto Mark Amielanczyk


M/S PANORAMA. © Foto Frank Heine


M/S PANORAMA i Port Of Spain 15/10-1992. © Foto Yvon Perchoc

Το σπάνιο χαρακτηριστικό του πλοίου είναι ότι στα τριάντα δύο χρόνια ζωής του διατηρεί τόσο το ίδιο όνομα παρά την αλλαγή πλοιοκτησίας όσο και τα βασικά του χρώματα.

Η απόσταση ανάμεσα στο Port of Spain και το Scarborough είναι 79 ναυτικά μίλια. Σύμφωνα με τοπικές ιστοσελίδες το ταξίδι ανάμεσα στα δύο λιμάνια διαρκεί 3 1/2 ώρες.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.