Η συνωμοσία της σιωπής για τη Νότια Καρυστία και η επιλεκτική οικολογική ευαισθησία των πολιτικών και όχι μόνο


Σήμερα 15/9/2017 στην Εφημερίδα των Συντακτών, ( ναι, αυτή που δημοσίευσε το άρθρο του κ.Σαραντη" Η Νότια Εύβοια δεν μπορεί να γίνη η μπαταρία της Ελλάδος") διάβασα στο άρθρο:

"Αθήνα - Ρώμη, επενδύσεις με τολμη", μεταξύ των άλλων δηλώσεων του Ιταλού πρωθυπουργού Πάολο Τζεντιλόνι τα εξής παρακάτω σχετικά με τη συνεργασία Ελλαδας- Ιταλίας στον τομέα της αιολικής ενέργειας:

" Έχουμε την ENEL στον τομέα της αιολικής ενέργειας , με ένα project επενδυτικό που προχωράει άμεσα, ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ, σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα"

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στην Κέρκυρα σε συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι ήρθε εσπευσμένα στη χώρα μας ο Ιταλός πρωθυπουργός για να ενισχύσει τη θέση της ιταλικής εταιρίας ENEL που βρίσκεται σε κάπως άβολη θέση λόγω της διαταγής του ΣτΕ για προσωρινή διακοπή εργασιών του έργου της στον Καφηρέα Νότιας Εύβοιας.

Αλλά ισως βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα και να πιέσει εμμέσως τον Αλέξη Τσίπρα ώστε να συνεχιστούν οι εργασίες αυτής της εταιρίας κανονικά.

Απο τα γραφόμενα του συμπεραίνει κανείς ή ότι αγνοεί εντελώς την προσφυγή του ΣΠΠΕΝΚ στο ΣτΕ για την ENEL σαν να μην εκκρεμεί απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας μας, ή ότι παριστάνει τον ανήξερο για λόγους σκοπιμότητας.

Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον διόρθωσε; Γιατί δεν βρέθηκε ένας συντάκτης της Εφημερίδας των Συντακτών να σχολιάσει αυτή τη δήλωση του Πάολο Τζεντιλόνι;

Κατά τα άλλα έχουμε την όψιμη οικολογική ευαισθησία της κυβέρνησης για τις Σκουριές, την επίσης ξαφνική οικολογική ευαισθησία του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κηλίδα πετρελαίου στον Σαρωνικό όπως και του αναπληρωτή υπουργού κ.Τσιρωνη που μιλάει για " σκληρό λόμπυ του πετρελαίου"και αδιαφορεί εντελώς για τη σωτηρία της Νότιας Καρυστίας από το άλλο σκληρό λόμπυ των επιχειρηματιών της επιδοτούμενης αιολικής ενέργειας.

Κατά καιρούς και για λόγους σκοπιμότητας όλοι οι πολιτικοί έχουν σηκώσει την παντιέρα " της προστασίας του περιβάλλοντος" επιλεκτικά.

Όμως αγαπητοί μου συμπολίτες σε ένα μόνο θέμα συμφωνούνε όλοι αυτοί:

Στη θυσία της Νότιας Καρυστίας στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους των εταιριών και στο βωμο των εκβιαστικών συμφωνιών με τους ευρωπαίους επενδυτές και δανειστές.

Μόνον εμείς οι πολίτες αυτού του τόπου μπορούμε να σώσουμε ότι έχει απομείνει από το φυσικό περιβάλλον και την παραδοσιακή οικονομία της Νότιας Καρυστίας.

Μόνον εμείς μπορούμε να τους κάνουμε να μας ακούσουν.

Η Νότια Καρυστία υπάρχει, είναι ζωντανή ,αμύνεται.

Συσπειρωθείτε, αγωνιστείτε και να πιστέψετε σε σας, σε μας, στη δύναμη σας.

Φωνή λαού, Οργή Θεού.

Βικη Βαρελα
Μέλος του ΣΠΠΕΝΚ

Μοιράσου στο Google Plus

1 σχόλια:

  1. Εντάξει μωρέ, αφού στη νότια Εύβοια δε υπάρχουν δέντρα και πράσινο γενικώς, είπαν οι καλοί αυτοί άνθρωποι να τα γεμίσουν με νέου είδους δέντρα, τα μεταλλικά δένδρα, με το αζημίωτο βέβαια και χοντρά μάλιστα. Σιγά το πράγμα. Πολλά τα φράγκα Άρη!!!!!. Πολλές οι μίζες Άρη!!!!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.