Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία

Ο αγώνας μας για τη σωτηρία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας και την αυτοδιάθεση της Νότιας Καρυστίας με την απαλλαγή από τον αποικιοκρατικό ζυγό των εταιριών αιολικών σταθμών είναι σε κρίσιμο σημείο. 

Το ΣτΕ πρέπει να κρίνει και να αποφασίσει αν θα συμφωνήσει με την πρόταση του ΣΠΠΕΝΚ για γενική αναστολή εργασιών μέχρι την τελική εκδίκαση της προσφυγής μας για ακύρωση των 8 αιολικών σταθμών της εταιρίας ENEL. 

Σύμφωνα με τις αρχές του Δημοκρατικού Πολιτεύματος η Δικαστική Αρχή είναι ανεξάρτητη εξουσία, είναι το προπύργιο της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.(αναφέρω τα αυτονόητα γιατί κάποιοι τα έχουνε ξεχάσει.) 

Δεν επηρεάζεται και δεν κατευθύνεται από κανένα. 

Οι τελευταίες δημοσιεύσεις ημερησίων εφημερίδων σχετικά με την υπόθεση μας , δείχνουν το επίπεδο πολιτισμού των αντιπάλων μας οι οποίοι προσπαθούν με μη αληθείς δηλώσεις και επιχειρήματα φτηνού πρωινάδικου της τηλεόρασης, να μας φοβίσουν, να κάνουν επίδειξη δύναμης και ίσως να εκβιάσουν το ΣτΕ σε μη αποδοχή της προσφυγής μας. 

Και οι αντίπαλοί μας είναι πολλοί, είναι κυρίως το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος που περιφρονεί τις καταγγελίες μας και απαντά με ένοχη σιωπή και όλη η συνωμοσία των πολυεθνικών εταιριών που θέλουν να δουλεύουν στην Ελλάδα με πλήρη ασυδοσία και συνθήκες γερμανικής αποικίας στην Αφρική του περασμένου αιώνα. 

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις το ΣτΕ διέταξε την εταιρία ENEL να σταματήσει τις εργασίες προσωρινά, ξεκίνησαν αυτά τα απαράδεκτα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο. 

Κύριοι της ENEL υπάρχουν γνωστοί μη φερέγγυοι δημοσιογράφοι οι οποίοι σας υπερασπίστηκαν με κάθε τρόπο και έτσι σας εξέθεσαν πανελληνίως. 

Τα τελευταία δημοσιεύματα είναι η ντροπή της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας.

Όμως ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ και η ύβρις τιμωρείται άμεσα.
Δεν φοβόμαστε, δεν σταματάμε γιατί έχουμε το δίκηο με το μέρος μας.
Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία ( Διονύσιος Σολωμός)

Βασιλική Βαρελά - μέλος του ΣΠΠΕΝΚ.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.