Ζήτα για να πάρεις - Δυνατή επιστολή διεκδικήσεων από την Κάρυστο στον υφυπουργό Ναυτιλίας

Τα ζητήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρύστου με τις Κυκλάδες ανέλυσε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καρύστου, κ. Ευάγγελος Σπύρου σε πρόσφατη επιστολή του προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Παππά και το διευθυντή θαλάσσιων συγκοινωνιών κ. Πανταζόπουλο, η οποία παράλληλα κοινοποιείται σε πλήθος αρμοδίων παραληπτών. Η επιστολή ήρθε ως συνέχεια της συνάντησης με τον υφυπουργό διαβιβάζοντας παράλληλα το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τη σύνδεση της πόλης μας με τα νησιά.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο κ. Σπύρου ζητά την αποκατάσταση της Καρύστου στο ενδοκυκλαδικό δρομολόγιο επικεντρώνοντας στη σημασία της διατήρησης της τουριστικής κίνησης της γραμμής το καλοκαίρι του 2023 η οποία είχε σημειώσει αυξητική πορεία σε σχέση με το 2022.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας διευρύνει το πλαίσια των διεκδικήσεων ζητώντας μεταξύ άλλων:

α. διεύρυνση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρύστου με τη Ραφήνα και τις Κυκλάδες, τουλάχιστον κατά τη θερινή σεζόν συνεκτιμώντας ότι με καλή θέληση είναι δυνατό αυτό να ξεκινήσει από φέτος έστω και για το δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.

β. προέκταση του δεύτερου ενδοκυκλαδικού δρομολογίου που εκτελεί το ΑΡΤΕΜΙΣ ώστε να διανυκτερεύει στην Κάρυστο κάθε Τετάρτη βράδυ.

Στην επιστολή σημειώνεται επίσης πως οι εργασίες που έγιναν το 2009-10 από την τότε Νομαρχία Ευβοίας στο λιμάνι της Καρύστου όχι μόνο δεν αναβάθμισαν τις λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά τις υποβάθμισαν ενώ λόγω της έλλειψης ακτομηχανικής μελέτης προκάλεσαν καταστροφή στη δυτική παραλία.

Ο κ. Σπύρου ζητά από τον υφυπουργό κάθε πιθανή βοήθεια και συνεργασία ώστε να ξεπεραστούν τα ζητήματα που αναλύονται στην επιστολή τονίζοντας πως οι θαλάσσιες συγκοινωνίες μολονότι αποτελούν το οξυγόνο της πόλης, εξαιτίας σφαλμάτων τρίτων το στερούνται οι πολίτες της Καρύστου και η Νότια Εύβοια στο σύνολό της.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί η βυθομέτρηση του λιμένα της Καρύστου από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.