Έγκριση κοπής οκτώ δένδρων εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Μαρμαρίου από τη Δημοτική Επιτροπή

Με ομόφωνη απόφαση η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Καρύστου ενέκρινε στα πλαίσια της έκδοσης έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας, την κοπή οκτώ (8) δέντρων που φύονται εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Μαρμαρίου, επί της παραλιακής οδού Σταμ. Ρεγκούκου.

Σύμφωνα με το εισηγητικό:

Οι εργασίες της δημόσιας σύμβασης έργου: «Συνολική βελτίωση και ανάπλαση της παραλιακής δημοτικής οδού και της έμπροσθεν αυτής διαμορφωμένης ζώνης στον οικισμό Μαρμαρίου» στην προαναφερόμενη περιοχή, αφορούν την επέκταση των παρεμβάσεων ανάπλασης προηγούμενου ομώνυμου έργου, υλοποίησης Π.Ε. Εύβοιας. Ευνόητο είναι οι εφαρμοζόμενες διατομές, χαράξεις και η επιλογή των υλικών διάστρωσης των δύο εργολαβιών να συναρμόζουν, ώστε να εξυπηρετείται η συνολική μελέτη που εκπονήθηκε για την ανάπλαση Μαρμαρίου και το αισθητικό αποτέλεσμα να εμφανίζει ομοιογένεια.

Συνοπτικά, η εκτελούμενη εργολαβία περιλαμβάνει: i) διαπλάτυνση του πεζοδρομίου στα όρια του ρυμοτομικού σε ελάχιστο εύρος των 4,00 m, με πρόβλεψη για όδευση ΑμΕΑ, ii) διαμόρφωση του καταστρώματος της παραλιακής οδού σε πλάτος 6,50 m και την διάστρωση της επιφάνειας της με τσιμεντοκυβόλιθους, iii) διαμόρφωση ποδηλατοδρόμου πλάτους 2,00 m και iv) πλακoστρώσεις των παραθαλάσσιων κοινοχρήστων χώρων με ταυτόχρονη εγκατάσταση εξοπλισμού (καθαριότητας και περιπάτου).

Η θέση του ποδηλατόδρομου οριοθετεί το ανατολικό τμήμα του χώρου ανάπλασης, τον οποίο διατρέχει παράλληλα με την οδό. Τα δέντρα προς εκρίζωση βρίσκονται ολικά ή μερικά, εντός του εύρους των 2,00 m του ποδηλατόδρομου. Αν παραμείνουν, η ανεμπόδιστη όδευση πρακτικά ακυρώνεται και η συνολική ανάπλαση στερείται μιας ιδιαίτερης «παροχής» για τους χρήστες (κατοίκους & επισκέπτες). Σχετικά επισυνάπτεται απόσπασμα ΦΕΚ 1053 Β’/2016 περί Έγκρισης Τεχνικών Οδηγιών για ποδηλατόδρομους (παρ. 10.5)

Ως προς το ισοζύγιο πρασίνου, αυτό εμφανίζει ούτως ή άλλως θετικό πρόσημο καθώς προβλέπεται αρχικά στο χώρο παρέμβασης η φύτευση περίπου εκατό (100) νέων δέντρων. Παρακαλούμε καταρχάς για τη σύμφωνη γνώμη της δημοτικής επιτροπής Καρύστου. Τα οκτώ δέντρα προς απομάκρυνση είναι αρμυρίκια και ένα κυπαρίσσι.

Η εκρίζωση, απομάκρυνση θα γίνει με ευθύνη του αναδόχου του έργου. 

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε τα μέλη ότι οι γειτονικοί καταστηματάρχες με ενυπόγραφα έγγραφά τους
συμφωνούν με την απομάκρυνση των δένδρων που βρίσκονται μπροστά από τα καταστήματά τους.

Αναλυτικότερα μπορείτε να δείτε την απόφαση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.