Σε καλό δρόμο το θέμα της νέας προβλήτας στο λιμάνι της Καρύστου

Η λειτουργία του ενδοκυκλαδικού δρομολογίου ανέδειξε την ανάγκη της δημιουργίας μιας νέας εξωτερικής προβλήτας στο λιμάνι της Καρύστου καθώς υπήρξαν φορές όπου επικρατούσε μια δύσκολη κατάσταση με επιβάτες και ΙΧ που απο-επιβιβάζονταν στο πλοίο αλλά και διερχόμενους.

Ωστόσο μέσα από την απάντηση του μέλους του ΔΣ του ΟΛΝΕ, Ευάγγελου Σπύρου σε σχόλιο ανάρτησής του στα κοινωνικά δίκτυα βγήκαν ευχάριστες ειδήσεις.

Συγκεκριμένα έχει γίνει αξιολόγηση από εταιρείες του χώρου και business plan, το οποίο είναι θετικό για τουλάχιστον 5 μήνες ακτοπλοϊκής λειτουργίας κάθε χρονιά.

Επίσης φαίνεται ότι και οι ακτοπλόοι της Ραφήνας βλέπουν θετικά την εξέλιξη αυτή καθώς το λιμάνι της Καρύστου ανέβηκε τουριστικά τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ η άνοδός του προβλέπεται να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια όχι μόνο ακτοπλοϊκά αλλά επίσης εμπορευματικά και τουριστικά αφού η νέα προβλήτα σημαίνει διάθεση περισσότερου χώρου τόσο τα τουριστικά σκάφη (αλλά και τα αλιευτικά).

Έχει προηγηθεί μια σημαντική δουλειά τα τελευταία χρόνια δίχως πολλές κουβέντες για να προχωρήσει το θέμα και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν οριστικές ανακοινώσεις τους επόμενους μήνες.

Εφόσον όλα πάνε καλά, θα είναι μια ιδιαίτερα καλή εξέλιξη η οποία θα προλάβει την άφιξη του προαστιακού σιδηρόδρομου και της Αττικής Οδού στη Ραφήνα που θα δημιουργήσουν νέα δεδομένα στην κίνηση προς Εύβοια και Κυκλάδες.

Με λίγα λόγια ανοίγεται μια χρυσή ευκαιρία για την Κάρυστο και τη Νότια Εύβοια συνολικά τα επόμενα χρόνια που δε θα πρέπει να πάει χαμένη και δε θα βλέπουμε απλά τα πλοία να περνούν.

Μοιράσου στο Google Plus

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.